Kanta-Häme

Hämeenlinnalaismiehen piina: Pakotettiin viidesti antamaan pankkikorttinsa uhkaajalle

Uhri haettiin kahdesti kotoaan ja pakotettiin kolmasti kadulta autoon.

Keski-ikäinen hämeenlinnalaismies on tuomittu hänen pakotettuaan toisen miehen antamaan hänelle pankkikorttinsa ja tunnuslukunsa viitenä eri kertana.

Uhri oli keväällä 2017 kahdesti haettu kotoaan aamukuudelta ja viety autolla pankkiautomaatille, jonka luona hänet oli käsketty antamaan pankkikorttinsa ja tunnuslukunsa. Uhri oli myös kolmesti pakotettu kadulta autoon ja antamaan korttinsa rahan nostamista tai auton tankkaamista varten.

Uhri menetti noin 1500 euroa. Osa tilanteista tallentui valvontakameroihin.

Uhrin mukaan rahavaatimukset olivat alkaneet, kun hän tapasi tuomitun ensimmäisen kerran vuonna 2016. Uhri kertoi pakottamisten päättyneen vasta hänen muutettuaan pois talosta, jossa asui myös tuomitun sukulaisia.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1974 syntyneen hämeenlinnalaismiehen pakottamisesta ja maksuvälinepetoksesta kolmen kuukauden vankeuteen huhtikuussa 2018. Hän ei osallistunut oikeudenkäyntiin, vaikka hänet oli haastettu sakon uhalla.

Tuomittu vaati hovioikeudelta rangaistuksen poistamista, sillä hän katsoi jo aikaisemmin saamiensa muiden tuomioiden riittävän seuraamukseksi. Hovioikeus päätti tällä viikolla olla käsittelemättä asiaa. HäSa

Päivän lehti

13.8.2020