Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnalaismies käynnisti moottorisahan, kaatoi puut – ja huomasi vaimonsa toisen kaatuneen rungon vieressä elottomana

Nainen kuoli jäätyään puun alle puusavotassa tammikuussa Hämeenlinnassa. Epäonninen puunkaato meni syyttäjän pöydälle.
Nainen kuoli epäonnisessa puunkaadossa Hämeenlinnassa tammikuussa.

Nainen jäi kaatuvan puun alle ja kuoli saamiinsa vammoihin Hämeenlinnassa.

Nainen oli ollut kaatamassa puita miehensä kanssa heidän omassa metsässä. Yksi miehen kaatamista puista kaatui hänen kanssaan puunkaadossa olleen vaimonsa päälle.

Tammikuun lopussa tapahtuneesta epäonnisesta puunkaadosta käynnistyi aikanaan esitutkinta, rikosepäilynä kuolemantuottamus. Mies kiisti syyllisyytensä, ja lopulta myös syyttäjä päätti jättää syytteen nostamatta.

Omassa metsässä töissä

Syyttäjän päätöksen mukaan mies oli vaimonsa kanssa tammikuussa omassa metsässään metsätöissä. Jo edellispäivänä eräs koivu oli aiheuttanut päänvaivaa, koska puun runko oli jäänyt nojaamaan läheiseen pihlajaan. Edessä oli siis pihlajan ja siihen nojanneen koivun kaato.

Mies kertoi esitutkinnassa sanoneensa vaimolleen ennen moottorisahan käynnistämistä, että vaimon pitäisi pysyä hänen selkänsä takana kaatojen aikana.

Kun mies oli saanut puut kaadettua, hän kuitenkin havaitsi vaimonsa makaavan kaatuneen koivun vieressä vatsallaan loukkaantuneena ja elottoman näköisenä. Mies lähti hakemaan apua, ja sittemmin paikalle saapui ensihoitoyksikkö ja poliisi. Tapahtumalla ei ollut muita silminnäkijöitä.

Syyttäjä: Ei johtunut miehen huolimattomuudesta

Päätöksessään syyttäjä katsoi, ettei vaimon kuolema ollut johtunut miehen huolimattomuudesta.

– Esitutkinnassa ei ole tullut esille, että [mies] olisi jättänyt noudattamatta olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta, aluesyyttäjän tekemässä syyttämättäjättämispäätöksessä todetaan.

Pariskunnan pojalla ei myöskään ollut korvausvaatimuksia isäänsä kohtaan, koska hänestä kyse oli tapaturmasta.

Syyttäjän toukokuisesta päätöksestä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat torstain painetussa lehdessään. HäSa

Päivän lehti

4.8.2020