fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnalaismies käytti 14-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen: Rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua

Kuvituskuva.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen hämeenlinnalaismiehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen sijaan 240 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi mies tuomittiin korvaamaan uhrilleen 2 500 euroa aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Mies oli ollut asunnolla sukupuoliyhteydessä tekoaikaan 14-vuotiaan tytön kanssa. Teko tapahtui Hämeenlinnassa toukokuussa 2017.

Mies kiisti syytteen ja sanoi olleensa käsityksessä, että tyttö oli ollut 15-vuotias ja lähellä suojaikärajaa. Miehen mukaan kyse oli tasavertaisista henkilöistä. Mies siis vetosi lainkohtaan, jonka mukaan suojaikärajaa ei sovellettaisi tekoihin, joissa osapuolet ovat iältään ja kehitykseltään lähellä toisiaan.

Käräjäoikeus ei pitänyt tuomitun ja tytön seitsemän vuoden ikäeroa vähäisenä, mikä esti rajoitussäännöksen soveltamisen.

 

Rangaistusta mitattaessa käräjäoikeus otti huomioon, että teko tapahtui ennen kuin lakia muutettiin syytteen rangaistusasteikon osalta. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta korotettiin viime keväänä.

Käräjäoikeus määräsi asian salassa pidettäväksi, mutta julkaisi julkisen selosteen. HäSa

Menot