Kanta-Häme

Hämeenlinnalaisten mielipide: Liikunta ja kulttuuri hyvin järjestettyjä

 

Hämeenlinnalaiset ovat varsin tyytyväisiä kaupungilta saamiinsa palveluihin. Tällaisen lopputuloksen antaa kaupungin yhteistyössä Innolink Oy:n kanssa tekemä asukaskysely. Kysely on järjestyksessä toinen tällä menetelmällä tehty selvitys. Ensimmäinen tehtiin vuonna 2011.
 
Asukaskyselyn tuloksia hyödynnetään lautakunnittain mm. palvelusuunnitelmia laadittaessa. Lautakunnat perehtyvät tuloksiin tarkemmin huhtikuussa järjestettävissä lautakuntien seminaareissa.
 
Positiivisimmin kokonaistyytyväisyyteen vaikuttavat liikunta- ja kulttuuripalvelut, vaikka osa-alue sai hieman heikommat pisteet kuin edellisessä kyselyssä. Pudotus oli kuitenkin pientä.
 
Kulttuuri ja liikunta menestyvät edelleen hyvin kun asukkailta kysytään, mitkä palvelut vaikuttavat vahvimmin asukasviihtyvyyteen. Tämä toimialakaksikko vaikuttaa enemmän kuin esimerkiksi terveyspalvelut.
 
Vammaispalveluissa kohennus oli paras, mutta myös opetuspalvelut kannattaa ottaa huomioon, koska se nousi liikuntapalveluiden jälkeen kolmanneksi korkeimmalle sijalle.
 
Varhaiskasvatuksessa, lasten ja nuorten kasvua tukevissa sekä opetuspalveluissa kehitys oli kokonaisuudessaan vahvaa.
 
Kyselyn painopiste oli edelleen lasten ja nuorten sekä elämänlaatupalveluissa mutta tällä kertaa otoksessa oli mukana enemmän ikäihmisiä. Otokseen valittiin 9000 hämeenlinnalaista ikäluokittain.
 
Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä internetissä mutta myös paperivastaus oli mahdollista. Vastauksia tuli yhteensä 1591 (v. 2011 vastaajia oli 1542) eli vastausprosentti oli 18 (17 % v. 2011).

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic