fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnalaisten tarinat Helmi-yhteisötaideteokseksi

Syyskuussa Kumppanuustalolla järjestettävissä avoimissa työpajoissa kuka tahansa voi osallistua Helmi-teoksen tekemiseen.

Teos kokoaa ihmiset yhteen käymään läpi elämän merkityksellisiä hetkiä, punomaan niistä pitkiä helminauhoja ja kertomaan tarinoita. Helminauhoista ja tarinoista koostuu tilataideteos, joka osallistaa katselemaan ja kuuntelemaan tarinoita.

Helmi-teos on osa Setlementtiliiton valtakunnallista yhteisötaideprojektia, ja sen teosta pääsevät toteuttamaan kaikenikäiset hämeenlinnalaiset.

Tilataideteos rakentuu Kumppanuustalon avointen työpajojen lisäksi ennalta sovituissa pajoissa Kotosalla-senioriasunnoilla, Päiväkeskus Olokolossa, Nuorisotila Goodmanin nurkassa ja Hämeenlinnan vankilassa.

Työpajoissa osallistujat valmistavat pitkiä omaelämänkerronnallisia helminauhoja. Helminauhoista rakentuva teos on koettavissa syksyn aikana eri kohteissa Hämeenlinnassa.

Teos muotoutuu projektin edetessä, ja sen nimi ja pystytyspaikka määräytyvät osallistujien näkemysten ja toiveiden mukaan. Teokseen kuuluu myös äänikollaasi, joka koostetaan tekijöiden tarinoista.

Teoksen vastaavat taiteilijat ovat Annika Dolgov ja Hanna Kaisa Vainio.

Molemmat ovat työskennelleet erilaisten ryhmien ja yhteisöjen parissa taiteen ja kulttuurin alueilla.

Helmi-teos haluaa tuoda ihmiset yhteen, lisätä kaupunkilaisten ja moottoritien katteen uuden asuinalueen asukkaiden vuorovaikutusta; jokaisella meillä on oma tarinansa.

Teoksen taiteilijat toivottavat hämeenlinnalaiset mukaan avoimiin, ilmaisiin työpajoihin kahtena peräkkäisenä lauantaina 12. ja 19.9. kello 12–16 Kumppanuustalolle (Kirjastokatu 1). Tapahtumaan voi halutessaan ilmoittautua ennakkoon tai vain ilmestyä paikalle.

Helmi-teos on osa Suomen Setlementtiliiton Taide lähiöiden yhteisöllisyyden vahvistajana -projektia. Projektissa asukkaat ja taiteilijat toteuttavat kuudella paikkakunnalla taidetta, jolla vahvistetaan yhteisöllisyyttä.

Yksivuotisen projektin rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja se toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen ja Suomen Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hankkeen kanssa.

Projektin etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Instagramissa nimellä Taidetta lähellä.

Lue lisää www.setlementti.fiLisätietoja ja ilmoittautumiset:annika.dolgov@gmail.compuh. 050 573 9908

Menot