Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan avoimista oppimisympäristöistä kerätään kokemuksia lähitulevaisuudessa

Avoimista oppimisympäristöistä lähitulevaisuudessa kerättävän palautteen perusteella suunnitellaan esimerkiksi Kaurialan koulun uudisrakennuksen malli

Hämeenlinnan kaupunki aikoo kerätä kokemuksia avoimista oppimisympäristöistä lähitulevaisuudessa.

Kokemuksia kerätään tulevien koulujen peruskorjausten tarpeiden selvittämiseksi. Esimerkiksi Kaurialan puretun koulun tilalle rakennetaan uudisrakennus, jonka suunnittelussa asiaan täytyy ottaa kantaa.

– Asia on työlistalla ja siihen on tarkoitus tarttua rivakasti. Haussa on vielä konsepti, jolla kokemuksia kerätään, opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä kertoo.

 

Mäkelän mukaan kokemuksia avoimien oppimisympäristöjen toiminnasta on asianmukaista kerätä sekä oppilailta ja opettajilta että oppilaiden huoltajilta. Kokemuksia halutaan sekä Tuomelan että Nummen kouluista.

– Tietenkin Nummi on toiminut vasta lyhyen aikaa.

Kokemuksia aiotaan käyttää tulevien käytäntöjen ja konkreettisten rakenteiden luomisessa.

Mäkelä muistuttaa, että asiat ovat harvoin mustavalkoisia. Sen takia onkin tärkeää saada kokemuksia sekä hyvistä että korjattavista asioista.

 

Keskustelu avoimien oppimisympäristöjen hyödyistä ja haitoista on käynyt kuumana niin Hämeenlinna kuin valtakunnallisesti. Sekä Mäkelä että Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko kertovat kuulleensa aiheesta niin hyvää kuin huonoa palautetta.

– Viime keväänä palveluverkkopäätöksestä järjestetyissä asukasilloissa tuli jonkun verran palautetta Tuomelan koulusta, Raukko kertoo.

Hän kuvaa Tuomelaa avoimien oppimisympäristöjen suhteen välimallin kouluksi, koska koulussa on myös perinteisiä luokkatiloja.

– Tämä on tärkeä ja ajankohtainen kysymys, mutta täytyy myös muistaa, ettei oppiminen ole pelkästään tiloista kiinni. HÄSA