Kanta-Häme

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiöistä irtisanotaan parikymmentä työntekijää

Jo syyskuussa alkaneet yt-neuvottelut Hämeenlinnan kaupungin elinkeinoyhtiöissä on saatu päätökseen. Noin 20 työntekijää menettää työpaikkansa. Tämän lisäksi määräaikaisten työntekijöiden määrää pienennetään. Elinkeinoyhtiöiden yhteenlaskettu henkilöstömäärä on tällä hetkellä 75.

– Meillä on erilaisia hankkeita, jotka tulevat päätökseen, jolloin myös niissä mukana olleiden määräaikaisten työt luonnollisesti loppuvat, sanoo Kehittämiskeskus oy Hämeen (Kehke) hallituksen puheenjohtaja Juha Kallioinen.

Työpaikkojen vähentämisen taustalla on Hattulan ja Janakkalan jääminen pois Kehkestä ja kaupungin uusi elinkeinokonserni, joka aloittaa toimintansa 1.7. 2014. Tavoite on, että henkilöstön pääluku on ensi heinäkuussa 34.

– Keskustelut jatkuvat nyt yksilötasolla. Pyrimme siihen, että mahdollisimman monella työt jatkuisivat toisessa organisaatiossa yritysjärjestelyjen kautta, sanoo Kehken toimitusjohtaja Mervi Käki.

Hämeenlinnan elinkeinokonsernissa yhdistyvät Kehke, Linnan Kiinteistökehitys oy, Innopark oy, Hämeen Matkailu oy ja Sosiaalikehitys. Emoyhtiön tytäreksi perustetaan kiinteistöyhtiö, jossa sulautuvat Innoparkin ja Linnan Kiinteistökehityksen kiinteistöt. (HäSa)