Kanta-Häme

Hämeenlinnan Elmo Sportin kauppa loppuu

Hämeenlinnan Elmo Sport -urheiluvälinekauppa lakkautetaan. Kauppias Markku Ruohomäki kertoo, että syynä on ketjun myyminen SGN Sportialle viime vuonna.

– Elmo-ketju loppuu. Myymälän siirtyminen Sportia-ketjuun on poissuljettu vaihtoehto, Ruohomäki sanoo.

Hämeenlinnan Elmo Sport on Kauppakeskus Tavastiassa. Kauppakeskuksen asiakkaiden määrä on kasvanut viime aikoina, kun Lidlin myymälä avattiin. Ruohomäellä on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus tiloista.

– Nykyisen Elmo-myymälän toiminta lakkaa maalis–huhtikuussa. Viimeistään huhtikuussa on päätettävä, jatkammeko urheiluvälinekauppaa, Ruohomäki kertoo.

Hän pitää mahdollisena, että urheiluvälinekauppa jatkuu jonkin nimen alla. Mahdollista on myös, että kauppa loppuu.

– Tieto Elmo-ketjun lopettamisesta ei tullut meille yhtäkkiä. Meillä on ollut aikaa miettiä asiaa.

Markku Ruohomäki on entinen Topsport-kauppias. Hän joutui luopumaan kauppakeskus Linnan myymälästään, kun ketju otti haltuunsa kauppiaiden myymälät.

Hämeenlinnassa on neljällä ketjulla myymälät, jotka pitävät itseään urheiluvälineisiin erikoistuneina kauppoina. Ruohomäen mielestä markkinoilla on tilaa niille.

– Hämeenlinnassa on kolme urheiluvälinekauppaa. Topsport on merkkivaatekauppa. Kaikille kolmelle pitäisi löytyä tilaa.

Useiden urheiluvälineketjujen ja -kauppojen myynti on painottunut jalkineisiin ja tekstiileihin. Ruohomäki pitää nykyistä Hämeenlinnan Elmoa vahvasti myös ”kovan tavaran” kauppana.

– Myymälä perustuu urheiluvälineisiin. Muiden tuotteiden osuus ei ole puoltakaan liikevaihdosta.

Hämeenlinnan Sportia on siirtynyt Tiiriöön Iskun kiinteistöön, kun taas muut urheiluvälinekaupat toimivat keskustassa. Sportian myymäläpäällikön Ilkka Gisselbergin mielestä alan kauppoja ei ole liikaa Hämeenlinnassa.

– Mielestäni jokaiselle myymälälle on oma jakonsa. Topsport on keskittynyt jalkineisiin ja tekstiileihin. Meillä on paljon urheiluvälineitä ja varsinkin jääkiekkovarusteita.

Gisselberg ei pidä ongelmana, että Sportia on ainoa Hämeenlinnan urheiluvälineiden erikoisliike, joka on Tiiriössä. Hypermarketit tuovat asiakasvirtaa alueella. Gisselberg kertoo, että myymälä on saanut asiakkailta myönteistä palautetta pysäköintiloista.

– Keskustan liikkeillä on kuitenkin etua toisistaan. Asiakas voi etsiä tuotetta läheltä toisesta myymälästä, jos sitä ei yhdestä löydy.

Hämeenlinnan Sportian kauppiaana on Haltteri-niminen yhtiö. Haltteri on saman Lindblomin perheen omistuksessa kuin tunnettu riihimäkeläinen RTV-Yhtymä.

Haltterilla on hoidossa kolme Sportia-ketjun myymälää. Gisselberg toimii Hämeenlinnan ja Riihimäen myymälöiden myymäläpäällikkönä. HäSa

Menot