Kanta-Häme Riihimäki

Hämeenlinnan hallinto-oikeus: Riihimäen muutosjohtajaa ei irtisanottu lainvastaisesti

Oikeus katsoi, että Riihimäen muutosjohtaja Matti Muukkosen irtisanominen tehtiin lain mukaan koeajalla. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.
Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko (kuvassa) päätti irtisanoa muutosjohtajana toimineen Matti Muukkosen koeaikana. Lopulta irtisanomispäätöksen teki Riihimäen kaupunginhallitus. Kuva: Esko Tuovinen
Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Riihimäen muutosjohtajana toimineen Matti Muukkosen tekemän valituksen irtisanomisestaan.

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko purki Muukkosen virkasuhteen koeajalla lokakuussa 2018. Muukkonen teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja kaupunginhallitus teki asiasta uuden päätöksen, jossa niin ikään päätettiin purkaa työsuhde koeajalla.

Sulkko ja Riihimäen kaupunginhallitus ovat perustelleet irtisanomista viranhoitoon liittyvillä toimilla.

Muukkonen valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Hän piti hallintopäätöstä lainvastaisena useasta eri syystä, kuten siitä, että kaupunginjohtaja olisi tehnyt päätöksen esteellisenä.

Hallinto-oikeus katsoi keskiviikkona päivätyssä päätöksessään, että lopulta kaupunginhallituksen päättämä irtisanominen tehtiin lain mukaan ja se johtui ”koeajan tarkoitukseen nähden asiallisista syistä”.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi pyytää vielä valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Hylkäävän päätöksen vuoksi Muukkonen joutuu maksamaan itse oikeudenkäyntikulunsa. HäSa

Lue myös: Riihimäen irtisanottu muutosjohtaja valitti hallinto-oikeuteen

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic