Kanta-Häme

Hämeenlinnan hotelleissa yöpyi toukokuussa yksi ulkomaalainen – Korona kouraisi maakunnan majoitusalaa

Scandic-ketjun Aulangon hotelli piti oviaan suljettuina koronaepidemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana monen muun hotellin tapaan. Arkistokuva vuodelta 2018: Riku Hasari

Hämeenlinnan hotelleissa yöpyi toukokuussa vain yksi ulkomaalainen. Kuriositeetti käy ilmi Tilastokeskuksen tuoreimmasta majoitustilastosta.

Koronaepidemian vuoksi Hämeenlinnassa oli auki vain kaksi hotellia ja Kanta-Hämeen maakunnassa yhteensä yhdeksän. Koko maakunnassa majoittui toukokuussa yön yli 45 ulkomaalaista.

Koko maan hotelleissa yöpyi toukokuussa noin 13 200 ulkomaalaista.

Muissa maakuntien keskuskaupungeissa ulkomaalaisia yöpyjiä oli koronasta huolimatta kymmeniä tai satoja, pääkaupunkiseudun kolmessa isossa kaupungissa joitakin tuhansia.

Maaliskuun puolivälissä koronan vuoksi alkaneet poikkeusolot kohtelivat Kanta-Hämeen majoitusalaa erityisen kaltoin.

Tammi-toukokuussa hotellihuoneiden käyttöaste oli Kanta-Hämeessä Manner-Suomen heikoin, 25,9 prosenttia. Hotelliyöpymiset myös vähenivät maakunnista eniten, 54,1 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kaikkien avoinna olleiden majoitusliikkeiden eli myös muiden kuin hotellien kapasiteetin käyttöaste (25 prosenttia) oli alkuvuonna Kanta-Hämeessä Manner-Suomen toiseksi huonoin Satakunnan jälkeen.

Koko maassa ulkomaalaisten yöpymiset vähenivät edellisvuoden toukokuusta 95,7 prosenttia ja suomalaistenkin yöpymiset 74 prosenttia. Suurin ulkomaalaisten ryhmä olivat virolaiset 4 000 yöpymisellään.

Hotelleja oli Suomessa suljettuna 244 koko toukokuun ajan ja 39 osan kuukaudesta.

Tilastokeskus kerää tietoja majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa. HäSa

Lue myös: Vanajanlinna lupaa pysyvää parannusta – ”Ilman koronaa tässä aletaan olla ihan hyvässä jamassa” (28.6.2020)

Päivän lehti

3.7.2020