Kanta-Häme

Hämeenlinnan jäähallille anniskelukielto

Olutmukin päätyminen alaikäisen tytön käsiin tietää Rinkelinmäen jäähallin ravintoloista vastaavalle HPK-Edustusjääkiekolle väliaikaista alkoholin anniskelukieltoa.

Poliisin ja aluehallintoviraston alkoholitarkastajat havaitsivat viime maaliskuussa alaikäisen tytön nauttivan olutta jäähallilla käydyn ottelun erätauolla. Tyttö kertoi hänen täysi-ikäisen poikaystävänsä hakeneen mukin hänelle. Poikaystävältä ei oltu varmistettu ikää tai sitä, kenelle hän oli toista olutmukia viemässä.

Tästä rikkeestä HPK:lle määrättiin viiden vuorokauden mittainen anniskelukielto.

Alkoholin myynnillä urheilutoimintaansa rahoittavalle HPK:lle ”jäähyn” vaikutus jää melko pieneksi, sillä myyntikielto koskee kesäkuun toista viikkoa. Tuolloin ei jäähallilla pelata otteluita.

– Jos kielto olisi osunut esimerkiksi kahden kotipelin viikolle, olisi vaikutus ollut huomattavasti isompi. Nyt vaikutus jää käytännössä siihen, että lounasruokailijat eivät saa olutta tai viinilasillista ruokansa kanssa, HPK-Edustusjääkiekko ry:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo.

Korpelan mukaan myyjiä on koulutettu varmistamaan asiakkaan ikä.

– Jäähalli on kaikkinensa haasteellinen paikka, kun palvelemme 3600 asiakasta 18 minuutin aikana. Joskus vain käy virheitä, ja niiden jälkeen on omaa toimintaa aina skarpattava.

Myyntikiellosta kertoi ensimmäisenä verkkolehti Hämeen Kaiku. (HäSa)

 

Mainos