Kanta-Häme

Hämeenlinnan joulu avattiin perinteisesti torijuhlassa – Katso, miltä joulutunnelma näytti

Joulunavaus keräsi Hämeenlinnan torille viime vuotta enemmän ihmisiä.
Arkistokuva Hämeenlinnan joulunavaustapahtumasta viime sunnuntailta.

Hämeenlinnan torin perinteistä joulunavausta vietettiin sunnuntaina kirkkaassa pikkupakkasessa. Hämeenlinnan kaupungin ja Kaupunkikeskustayhdistyksen järjestämä tapahtuma houkutteli paikalle satoja ihmisiä, joita oli hienon sään takia selvästi viime vuotta enemmän.

Jonon perusteella joulunavauksen vetonaula oli poniajelu. Esimerkiksi Henna Lahtinen oli tuonut tyttärensä Minka Viialan tapahtumaan juuri ponilla ratsastamista varten. He olivat joulunavauksessa ensimmäistä kertaa.

– Tänä vuonna tuntui olevan paljon mukavaa ohjelmaa lapsille, kuten poniajelu ja joulupukki. Myös hyvä ilma varmaan vaikuttaa, että ihmisiä on näin paljon, Lahtinen sanoo.

Joulunavauksessa sytytettiin valot torin 16-metriseen joulukuuseen. Tiistaina paikalle tuotu metsäkuusi löytyi tänä vuonna kantakaupungista, Hirsimäen Kämmekäntien varrelta.

Leena Lindroth oli tullut katsomaan uutta joulukuusta järvenpääläisen Yrjö Kukon kanssa.

– Näimme jo kaukaa, että tällä kertaa kuusi on suorassa. Hieno kuusi vaikuttaa koko keskustan jouluilmeeseen. Se on kyllä paljon komeampi kuin viime vuonna, vaikka siinä saisi olla enemmän valoja, Lindroth toteaa.

Joulunavauksessa kuultiin Sibelius-opiston Poikakvintetin joululauluesitys ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon tervehdys. Niiden jälkeen iltapäivän huipensi jo neljännen kerran tamperelaisen Uniflow-ryhmän tulishow. HäSa

—-

Jutusta korjattu nimivirhe klo 21.30. Kuvassa ja tekstissä esiintyvän henkilön nimi on Yrjö Kukko.

Tältä Hämeenlinnan joulunavauksessa näytti:

 

Sibelius-opiston Poikakvintetti lauloi joulunavauksessa tuttuja joululauja, kuten Joulumaan. Kuvat: Ville-Veikko Kaakinen
Hämeenlinnan torille oli saapunut myös joulupukki, joka kilisytti kelloa ja jakoi herkkuja lapsille.
Hämeenlinnalainen Leena Lindroth ja järvenpääläinen Yrjö Kukko olivat tapahtumassa ensimmäistä kertaa. He toivoivat keskustaan enemmän jouluvaloja esimerkiksi kirkon viereisiin puihin.
Joulunavauksen päätti näyttävä tulishow, joka oli viime vuoden tapaan tamperelaisen Uniflow-ryhmän käsialaa.
Minka Viiala oli tullut perheensä kanssa Hämeenlinnan torin joulunavaukseen poniajelun takia. Ponin kyytiin oli monen metrin jono.