Kanta-Häme

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja voisi halutessaan olla päätoiminen

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina uuteen hallintosääntöön liittyvän palkkiosäännön.

Siinä on joitakin muutoksia nykyiseen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle esitetään kuukausipalkkaa. Myös pitkien kokousten palkkiota porrastetaan uudella tavalla.

Kaikkiaan uudella palkkiosäännöllä pyritään 50 000 euron säästöön.

Keskustelufoorumeilla on jo etukäteen vastustettu kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkaa.

Nyt esitys kuuluu, että hänelle maksettaisiin joka tapauksessa kuukausipalkkaa, joka korvaisi kokouspalkkiot ja vuosipalkkiot.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja itse päättäisi, työskenteleekö hän päätoimisesti vai osa-aikaisesti.

Jos se olisi päätoimi, kuukausipalkka olisi puolet kaupunginjohtajan palkasta. Osa-aikaiselle maksetaan palkkaa siinä suhteessa, kuinka suuren osan työajastaan hän käyttää luottamustoimeen.

Käytännössä päätoimiselle kaupunginhallituksen puheenjohtajalle maksettaisiin 6 000 euron kieppeillä olevaa palkkaa.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiota korotetaan nykyään 50 % jokaisella alkavalla tunnilla, kun kokous ylittää kolme tuntia.

Uusi esitys on, että kokouspalkkiota korotetaan 50 % jokaiselta alkavalta kahdelta tunnilta, kun kokous kestää yli neljä tuntia. Tämä ehkä sekä lyhentää kokouksia että tuo säästöä.

Kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsenten kokouspalkkio on 160 euroa. Lautakunnissa ja vastaavissa elimissä palkkio on 110 euroa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan vuosipalkkio on 5 400 euroa, varapuheenjohtajien 3 250 euroa, samoin hallituksen varapuheenjohtajien. Kaupunginhallituksen jäsenille maksetaan 2 700 euron vuosipalkkio.

Palkkiosääntö tulee vielä valtuuston käsittelyyn 15. toukokuuta. HÄSA

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic