Kanta-Häme

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi SCC:n tonttikaupan

Kirstulan kolmioon suunnitellun Sunny Car Centerin suuren autokaupan keskuksen maakauppa etenee. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Kiinteistö oy Sunny Car Centerin kanssa neuvotellun kauppakirjan.
 
Sillä myydään yhtiölle reilun 16 hehtaarin tontti, jolla on rakennusoikeutta 120 000 kerrosneliötä.
Tontin hinta on sidottu sen rakennusoikeuteen. Hinnaksi tulee 8,4 miljoonaa euroa. Kauppakirjan mukaan siitä 200 000 euroa maksetaan 7 päivän kuluessa siitä, kun kauppakirja on saanut lainvoiman.
 
Tämän vuoden loppuun mennessä Sunny Car Centerin on vielä maksettava 800 000 euroa. Loput 7,4 miljoonaa euroa ostajan tulee maksaa kesäkuun 2014 loppuun mennessä. 
 
Ostaja maksaa kahden prosentin korkoa maksamattomalle kauppahinnalle. Tontin hallintaoikeus siirtyy, kun kauppakirja on allekirjoitettu.  Omistusoikeus kuitenkin siirtyy vasta, kun koko kauppahinta on kaupungin tilillä.
 
Lisäksi kauppasopimuksessa todetaan, ettei kaupunki investoi alueen kunnallistekniikkaan ennen kuin yhtiö on maksanut ensimmäisen miljoonan kauppahinnasta.
 
Mainostorni nousee pian
 
Ulkomailta tavoitettu Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on hyvin tyytyväinen siihen, että kaupunginhallitus hyväksyi kauppakirjan yksimielisesti.
 
Hänen mukaansa alueen infran rakentaminen alkaa Rautamonojan siirtämisellä heti, kun kauppakirja on saanut lainvoiman eli joskus heinäkuussa.
 
– Ensin meidän on täällä yhtiössä päätettävä, mikä yritys työn saa tehtäväkseen. Ehdokkaat meillä on kyllä valmiina. Lomien vuoksi aloitus saattaa mennä heinä-elokuun taitteeseen.
 
Ritaluoma arvioi, että ojansiirtoon menee sellaiset kolme kuukautta.
 
– Mutta mainostornin pitäisi nousta sinne juhannusviikolla. Niin ainakin on sovittu.
 
Ensivaiheessa alueella pitäisi myös rakentaa hulevesiallas, jonka kustannuksista myyjä ja ostaja vastaavat puoliksi. 
 
Valmista loppuvuodesta 2015?
 
Alueen tiestön rakentamisesta sekä Huhtastentiehen liittyvän alikulkutunnelin rakentamisesta vastaa kaupunki.
 
– Suunnittelutyötä on vielä paljon tehtävänä, koska tontti on kosteutensa vuoksi niin hankala rakentaa.
 
Ritaluoma pysyy aikaisemmassa arviossaan, että autokaupankeskus on valmis noin 26 kuukauden kuluttua maanrakennustöisen aloittamisesta.
 
– Kyllä me nyt sen rakennamme. Ehkä paikallisetkin autokauppiaat kiinnostuvat siitä, kun talo alkaa sinne pellolle nousta. Tilojen varausaste on nyt sellaiset 50. Se riittää liikkeellelähtöön.
 
Hän ei kuitenkaan halua vieläkään kertoa niiden yritysten nimiä, jotka ovat tiloja talosta varanneet.
 
– Kyllä sekin aika vielä tulee. Toivottavasti mahdollisimman pian, hän lupaa.
 
Ratkottavaa riittää
 
Markku Ritaluoma on vahvistanut myös kaupungin edustajille, että hanke toteutuu ja epävarmuudet sen ympäriltä ovat poistuneet.
 
Hänen mukaansa Sunny Car Centerillä on amerikkalainen rahoittaja, joka piti yhtenä ehtona rahoitukselle, että Kaurialaan tehdään kaavarunko. Tällöin siellä toimivat autoliikkeet osaavat arvioida, mitä tonttien realisointi asuintonteiksi tuottaisi.
 
Kaavarunko valmistui alkuvuodesta.
 
Toinen kynnyskysymys on ollut liittymän saaminen moottoritieltä Sunny Car Centerin vaiheille. Kaupunki käy siitä neuvotteluja liikenneviraston kanssa. (HäSa)
 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic