Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunginvaltuustolle tehdään esitys toriparkin hyllyttämisestä – "Ei edellytyksiä"

Torinaluspysäköintiä käsitellään maanantaina kaupunginhallituksessa.
Hämeenlinnaan on kaavailtu torinaluspysäköintiä jo vuosia. Havainnekuvassa vuodelta 2013 oli sisäänajo torinalusparkkiin Palokunnankadun puolella Linnankadun päässä. Havainnekuva; Hämeenlinnan Pysäköinti Oy

Hämeenlinna aikoo hyllyttää valtuuston päätöksellä torinaluspysäköinnin. Kaupunginhallitus saa maanantaina käsittelyynsä esityksen, jonka mukaan P-torin rakentamispäätökselle ”ei ole tässä tilanteessa edellytyksiä”.

 

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää kielteistä päätöstä P-torin rakentamisesta.

Esitystä perustellaan sillä, että yksityisiä sitoumuksia pysäköintipaikoista ei ole saatu ja että koronaviruksen vaikutus kaupungin talouteen ja yksityisten toimijoiden hankkeisiin on jäänyt avoimeksi.

Kaupunginhallitus totesi jo huhtikuussa, että P-torin rakentamiselle ei ole edellytyksiä ennen kuin yksityisiltä toimijoilta on saatu sitoutuminen hankkeeseen. Tuolloisessa päätöksessä todettiin edelleen, että rakentamisesta ei voida päättää ennen kuin koronan vaikutus kaupungin ja yksityisten toimijoiden talouteen on selvillä. HÄSA

 

Lisää aiheesta: 

Kaupunkitoimittajan analyysi: Valtuusto kaappasi valtansa takaisin toriparkkiväännössä (28.4.2020)

Kysely: Toriparkkia kannatti vain joka kymmenes – Rautio: ”Kyllä minä tietysti vähän pettynyt olen” (11.3.2020)

Nyt puhuu Hämeenlinnan ykköskorttelin pääosan esittäjä Sarajärvi: Toriparkki tarvitaan, mutta vaihtoehtoja on (23.2.2020)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic