Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettua epäillään kiristyksestä: "On pyritty uhkauksella perimään vahvistamattomia saatavia"

Valtuutetun johtamaan toiseen yritykseen liittyvä esitutkinta on vielä kesken.
Miehet olivat tutkintavankeudessa Hämeenlinnan poliisivankilassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kaupunginvaltuutettu Anni Puntilaan (kok.) liittyvään rikosepäilyyn.

Rikosylikomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo asian lähteneen syyteharkintaan rikosnimikkeellä kiristys.

– Tapahtumatieto on se, että Kantolassa on 25. huhtikuuta pyritty jonkinlaisella uhkauksella perimään vahvistamattomia saatavia, Vihtilä kertoo.

Tapauksessa on kolme epäiltyä ja kolme asianomistajaa. Vihtilä ei vahvista epäiltyjen nimiä. Puntila on kertonut (HäSa 20.5.) olevansa epäiltynä liittyen erimielisyyksiin johtamansa yrityksen Vanajan Kiinteistöt oy:n vuokralaisen kanssa. Anni Puntila on Vanajan Kiinteistöjen toimitusjohtaja.

Rikosylikomisario Vihtilän mukaan asiaan liittyen ei ole kesken muita esitutkintoja.

Anni Puntila ilmoitti torstaina jättävänsä kaikki luottamustehtävänsä rikosepäilyjen takia. Hämeen Sanomat ei tavoittanut Puntilaa perjantaina.

 

Hämeen poliisilla on kesken myös toiseen Puntilan johtamaan yritykseen liittyvä esitutkinta. Esitutkinta koskee Hämeen Sanomien tietojen mukaan yrityksen omistaman kiinteistön remonttia sekä remonttijätteen varastointia ja hävittämistä.

Asiaa tutkitaan epäiltynä työturvallisuusrikoksena ja ympäristön turmelemisena. Epäiltyjä on useampia. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila ei perjantaina arvioinut, missä vaiheessa kyseinen esitutkinta valmistuu.

 

Syyteharkinta on syyttäjän toimenpide, jossa ratkaistaan nostetaanko henkilöä vastaan syyte vai ei. Syyte on nostettava, kun on olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi. HäSa

Lue myös: Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja yllättyi Puntilan eroilmoituksesta: ”Hänellä oli hyvin vaativia paikkoja”

Päivän lehti

3.7.2020