fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunki hyväksyi jo Pride-liputuksen – Mutta missä luuraa Suomen lippua koskenut aloite?

Hämeenlinnan kaupunki osallistuu Pride-viikkoon sateenkaariliputuksella Raatihuoneen edessä. Kuva: Rauno Lahti
Hämeenlinnan kaupunki osallistuu Pride-viikkoon sateenkaariliputuksella Raatihuoneen edessä. Kuva: Rauno Lahti

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Hämeenlinnan kaupunki osallistuu Pride-viikkoon sateenkaariliputuksella Raatihuoneen edessä Hämeenlinnan torilla ensi kesäkuussa. Samalla kaupunginhallitus päätti, että vastaava liputus järjestetään vuosittain, eikä jatkossa asiasta tarvita erillistä päätöstä.

Lue myös: Hämeenlinnakin aikoo sateenkaariliputtaa Pride-viikolla – Kaupunginhallitus päättää maanantaina (28.2.2020)

Teppo Turja (ps) ja seitsemän muuta valtuutettua jättivät viime huhtikuussa valtuustoaloitteen Suomen lipun erityisaseman vahvistamisesta kaupungin kiinteistöissä. Aloitteen mukaan “liputuksella kaupungin hallitsemissa kiinteistöissä ei saa edistää yksittäisiä aatteita, jotka ovat omiaan rikkomaan Hämeenlinnan kaupungin asukkaiden tai ylipäätään kansallista yhtenäisyyttä”.

Toisin kuin HäSassa 29.2. kerrottiin, aloitetta ei ole hylätty, vaan se on vielä valmisteltavana.

Mihin Suomen lipun erityisasemaa koskeva valtuustoaloite jäi, Hämeenlinnan kaupungin hallintopäällikkö Niina Kuusela?

– Se on lähetetty viime huhtikuussa kaupunginhallituksesta kehitys- ja strategiayksikön valmisteltavaksi. He ovat sitä valmistelemassa. Uskoisin, että se tulee huhtikuun valtuustoon, koska puolen vuoden määräaika on mennyt.

Onko valtuustoaloitteiden käsittelylle jokin määräaika?

– Se on periaatteessa puoli vuotta, mutta joskus se kestää pidempään. En osaa sanoa, miksi juuri tämän aloitteen valmistelu on kestänyt. Yksi syy voi olla, että nyt on paljon keskeneräisiä valtuustoaloitteita, koska niitä on jätetty aika paljon.

– Kaupungin hallintosäännön mukaan keskeneräisten aloitteiden tilanne tuodaan aina valtuuston tietoon aina huhtikuussa. Olen nyt käynyt niitä läpi ja kysellyt muutamien määräajan ohittaneiden aloitteiden perään.

Kyselevätkö valtuutetut paljon aloitteidensa tilanteesta?

– Toiset kysyvät enemmän ja haluavat tietää, missä asia menee. Aina siihen tieto löytyy. Osa odottaa maltillisemmin, milloin se tulee valmisteluun, mutta lähes kaikki varmasti kysyvät, jos käsittely on paljon myöhässä. HäSa

Juttua päivitetty 4.3.2020 klo 16.41: Lisätty oikaisu HäSan 29.2. uutiseen.

Menot