Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunki kertoo uuden Areenan valmistelusta – Lisätietoa luvassa ensi maanantaina

Lisätietoja pitää odottaa maanantaihin asti.
Hämeensaaresta purettiin vuonna 2016 Hämeenkaaren urheilutalo, jonka korvaajaksi rakennettiin Elenia-areena Pullerin alueelle. Hämeenkaaren tontille on viimeksi suunniteltu väliaikaista linja-autoasemaa. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan kaupungilla on uutta kerrottavaa Hämeensaaren alueen kehittämiseen liittyen.

Kaupunki on kutsunut tiedotusvälineet ensi maanantaina tilaisuuteen, jonka aiheena on Hämeensaaren alueen kehittäminen ja uuden Areenan valmistelu.

Kutsussa mainitaan, että asiasta kertovat kaupungin edustajien lisäksi yksityisten yritysten edustajat, jotka ovat tehneet kaupungille suunnitteluvaraushakemuksen.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo pitää asian suhteen suun supussa.

– Itse asiassa en aio tätä tässä vaiheessa tämän enempää avata. Tervetuloa maanantaina kuulemaan, Isosuo vastaa Hämeen Sanomien kysymykseen siitä, mistä oikeastaan on kyse.

Isosuo sanoo, että kutsussa on mainittu sana Areena, mutta tarkoitus on kertoa laajemminkin Hämeensaaren alueen kehittämisestä.

Suunnitteluvaraus on hänen mukaansa tietynlainen varaajalle annettava yksinoikeus jatkaa suunnittelua tietyn määräajan. Vasta sen jälkeen päätetään, edetäänkö asiassa esimerkiksi tontin varaukseen tai johtaako asia ylipäätänsä mihinkään.

– Esimerkiksi kauppojen osalta tämä on aika tavanomainen tapa toimia, kun joku haluaisi suunnitella uutta kauppaa jollekin tietylle liikepaikalle ilman, että kilpailija pääsee väliin, Isosuo selventää.

Tässä vaiheessa ei ole tietoa, minkälaisen areenan valmistelusta kaupunki aikoo tiedottaa.

Hämeenlinnassa virisi viime vuoden loppupuolella keskustelu siitä, tarvitaanko kaupungissa uutta monitoimiareenaa, joka osaltaan korvaisi lähivuosina vähintäänkin mittavaa remonttia kaipaavan Rinkelinmäen jäähallin.

Tuolloin Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoi Hämeen Sanomissa, että monitoimiareenan konsepti, investoinnin suuruus, rahoituskuvio ja operointi kannattaa varmaankin selvittää. Hänen mukaansa rahoitus on kuitenkin kynnyskysymys, eikä kaupunki voi missään nimessä olla pääsijoittaja. HäSa