Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys kiirehtii paviljongin ja hotellin rakentamista

Pattitilanteen on lauettava keskustan elpymiseksi, yhdistys toteaa. Avainasemassa on pysäköintiratkaisusta päättäminen.
Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtajana jatkava Risto Pekola toivoo kaupungilta pikaisia päätöksiä muun muassa pysäköintiratkaisusta, jotta keskustaa päästään vihdoin kehittämään.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ei näe kaupungin elinvoimaisuuden elpyvän ilman kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan laajennusta eli paviljonkia ja uutta hotellia ydinkeskustaan.

– Paviljonki lisäisi kaupungin houkuttelevuutta ja toisi tänne lisää ihmisiä. Kongressikeskuksen laajennus toisi lisäkysynnän hotellille ja laukaisisi tämän pattitilanteen, sanoo yhdistyksen puheenjohtajana jatkava Risto Pekola.

– Enää ihmisille ei riitä pelkkä rantareitti tai keskustan kirkon ja linnan ihaileminen. Aina pitää olla jotain uutta tarjolla, ja siitä lähtisi pöhinä käyntiin, hän lisää.

 

Paviljonkia on suunniteltu pitkään Verkatehtaan tontille, mutta kaupungin ensi vuoden budjetista sille ei rahaa herunut.

Uutta hotellia taas on sijoiteltu moneen otteeseen eri paikkoihin ydinkeskustan rakennushankkeissa, jotka nekään eivät ole toviin nytkähtäneet eteenpäin.

– Hotelliin pitäisi tulla ainakin sata huonetta niin, että se olisi oikeasti kunnon hotelli. Ei investoijia kiinnosta liian pieni hotelli. Kongressikeskus ja uusi hotelli toisivat kysyntää uusille hankkeille, tapahtumille ja keskustan kaupoille, Pekola uskoo.

 

Havainnekuva toriparkkisuunnitelmasta muutaman vuoden takaa. Arkistokuva.

 

Avain kaikkien lukkojen aukaisemiseen on Kaupunkikeskustayhdistyksen mukaan yhä pysäköintiratkaisu, jota Hämeenlinnan päättäjät eivät vuodesta toiseen saa aikaiseksi.

Torinalusparkki on taas nostettu keskusteluun.

– Pysäköintiratkaisusta on kiinni, mitä autioituneeseen ykköskortteliin tulee. Mistä ilman sitä saadaan myöskään kiinteistöjen velvoitepaikat tai työpaikkojen ja hotellien parkkipaikat? Pekola kysyy.

– Me haluamme kadunvarret vapaiksi autoista, jotta saamme keskustaan pyörätiet ja liikkumisen siellä mukavaksi. Se on ollut tavoitteemme jo viisi vuotta.

– Kaikkea hienoa puhutaan, mutta mitään ei saada eteenpäin. Nyt on tehtävä päätöksiä, joilla saadaan investointeja ja oikeasti pöhinää pönttöön. Nyt ei tarvita jarrumiehiä, Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen puheenjohtaja Risto Pekola toteaa. HÄSA

Päivän lehti

22.2.2020