Kanta-Häme

Hämeenlinnan kesä: Rokki soi, moottorit pärisevät ja lapset kokkaavat

 

Hämeenlinnan kesä on täynnä tapahtumia, ja kaupungista löytyy rentoa kesätekemistä kaikenikäisille. Hämeenlinnan tori ja keskustan ympäristö täyttyvät kesällä sekä musiikista ja ruoasta että autoista ja ritareista. Unohtaa ei myöskään pidä kaupunginosakeskusten runsasta tarjontaa.
 
– Tapahtumatarjonnasta voi jokainen valita jotakin. Kaikki ovat hienoja omassa lajissaan, matkailuneuvoja Mari Ampuja-Valaja Hämeen Matkailusta hymyilee.
 
Isoimmista tapahtumista 10-vuotisjuhliaan viettävä Wanaja Festival päräyttää lavalle aikamoisen kattauksen artisteja Suomen listakärjestä. 10-vuotissynttäreiden kunniaksi festivaalialueelle rakennetaan kolme eri esiintymislavaa, joilla musiikista vastaa kolmisenkymmentä eri artistia.
 
– Lauantaina luvassa on yllätyksiä ja muuta kivaa meininkiä, tuottaja Krista Huovinen kertoo.
 
Heinäkuun musiikkipainotteisen tarjonnan aloittaa Hauhon musiikkijuhlat, jotka järjestetään nyt 12. kertaa 2.–6. heinäkuuta. Musiikkijuhlat on osa Hauhon reitin tapahtumakesää. Jazzin ystävät pääsevät puolestaan nauttimaan Linna Jazz -festareista 11.–14. heinäkuuta. Torille Linna Jazz levittäytyy torstaista lauantaihin.
 
– Kannattaa muistaa myös koko perheen Lasten Taidefestivaali Hippalot, joiden teemana on tänä vuonna ruoka, Mari Ampuja-Valaja vinkkaa.
 
Hippalot pidetään 25.–28. heinäkuuta. Ohjelmistosta löytyykin tuttujen esitysten lisäksi paljon ruoka-aiheisia työpajoja. Kummina toimii kokki Teresa Välimäki.
 
Moottoripyöriä ja live-musaa
 
Hämeenlinnassa kuullaan myös moottoripyörien pärinää. Hämeenlinna Bike Show on koko perheen kaksipäiväinen ja ilmainen moottoripyörätapahtuma, jonka avajaisia vietetään lauantaina 3.8. Hämeenlinnan torilla.
 
Heinämessut täyttää puolestaan Kauppakeskus Tuulosen pihan lauantaina 27.7. Pääesiintyjänä nähdään Jani Mäkelä, mukana on myös esimerkiksi tyttöbändi Valo. Renkoviikot järjestetään niin ikään heinäkuussa, 19.–25.7.2013. ja tapahtumiin kuuluvat mm. Rengon Jaakon markkinat, tervanpoltto ja erilaiset lastentapahtumat.
 
Superviikonloppu elokuussa
 
Elokuun puolivälissä 15.–18.8. vietetään oikeaa tapahtumien superviikonloppua.
 
– Samaan aikaan on Hämeen Keskiaikamarkkinat, Historic Grand Race, Lepaa 13 -puutarhanäyttely sekä Härkätien juhla, Ampuja-Valaja luettelee.
 
Hämeen Keskiaikamarkkinat valloittavat jälleen Linnanpuiston 16.–18.8. Ohjelmassa on tuttuun tapaan taistelu- ja käsityönäytöksiä, musiikkia, tanssia ja leikareita. Suomen suurin historiallisten ajoneuvojen kilpailutapahtuma, Historic Grand Race, järjestetään puolestaan 18.–19.8. Ahveniston moottoriradalla. Viikonloppua täydentää puutarha- ja viheralan ammattinäyttely Lepaa 13, joka pidetään 15.–17. elokuuta.
 
Lauantaina 17.8. järjestetään myös jo perinteinen Härkätien juhla kävelykatu Reskalla. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin lähialueen tuottajia ja lähituotteita. Reskalle nousee lava, jossa kokeista mm. Auvo Pyykkönen ja Mika Jokela laittavat ruokaa ja haastelevat julkkisvieraiden kanssa.
 
Hämeenlinnan matkailuneuvonta palvelee Keinusaarentie 6:ssa, arkisin klo 9–16.30. Kauppatorin kesäinfo on auki 15.6.–9.8. arkisin klo 10–14.30 ja lauantaisin klo 10–14, puh (03) 621 3373. Palvelupisteistä saa lippuja kesän tapahtumiin kuten Wanaja Festivaleille sekä Hämeen Keskiaikamarkkinoille. 
 
Ulla Harju
 
 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic