Kanta-Häme

Hämeenlinnan keskustan valloittaa toisen kerran Syödään yhdessä -tapahtuma

Hämeenlinnan keskustan valloittaa toisen kerran Syödään yhdessä -tapahtuman hämäläinen versio lauantaina 16. kesäkuuta.

Omat eväät voi nauttia kaupunki-piknikillä kymmeniä metrejä pitkissä pöydissä yhdessä ystävien, sukulaisten ja tuttujen kanssa tai turvautua lähiravintoloiden loihtimiin herkkuihin. Tapahtumassa on mukana keskustan ravintoloita sekä muita toimijoita. Tänä vuonna ravintoloista on mukana Le Blason, Fiftari, Nooran Viinibaari, Himalaya’s Kitchen, Café Kukko ja ravintola Maja.

– Hienolla monipuolisella kattauksella siis mennään, mikä sen parempaa kuin hyväntuulinen koko perheen tapahtuma, joka kerää ihmiset saman pöydän ja hyvän ruuan ääreen. Tässä tapahtumassa tulee myös hyvin esiin Hämeenlinnan monipuolinen tarjonta ravintoloiden suhteen., iloitsee Kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier tiedotteessa. 

Tapahtumaa voi seurata myös Facebookissa hakusanoilla ”Syödään yhdessä hämäläisittäin”.

 

Samaan aikaan Skogsterin talojuhlassa juhlitaan Museo Skogsteria. Luvassa on museomarkkinat ja huvituksia lapsille. 

Tasan kaksi vuotta sitten 16.6.2016 Hämeenlinnan kaupunginmuseo avasi uuden päätoimipisteensä kirkon kulmalla Skogsterin liiketalossa. 

Skogsterin talojuhlassa on museon 2-vuotissynttärijuhliin sopivasti paljon ohjelmaa perheen pienimmille. Lapsille on ilmainen pomppulinna Raatihuoneenkadulla sekä työpajoja, ilmapalloja ja hattaraa. 

Vanhempaan makuun tarjolla on museomarkkinoiden näytteilleasettajia. Museomarkkinoiden ohjelmassa ovat mukana erilaisten käsityöläisten ja kotiseututoimijoiden ohella tänä vuonna Hippalot, Wetterhoffin talo, Hämeen keskiaikafestivaali ja Hauhon kesäteatteri.

 

Samalla voi tutustua myös museon uudistettuun Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyyn.

Esille tuli muun muassa Timi Salmisen pienoismalli 1950-luvun Hämeenlinnasta. Osallistua voi myös leikkimieliseen synttäritehtävään. Palkintona ilmainen hattara sadalle ensimmäiselle.

Toisen kerroksen Tubi-näyttelyssä on opastetuttuja kierroksia tasatunnein. 

 

Raatihuoneenkatu on suljettu liikenteeltä Sibeliuksenkadun ja Rauhankadun välillä 16.6. kello 8.30–16.

Samoin läpiajo Raatihuoneenkadulle Kirkkorinteeltä ja Linnankadulta on kielletty.

Syödään yhdessä -tapahtuma Hämeenlinnan torilla ja Skogsterin talojuhla (Raatihuoneenkatu 8) la 16.6. klo 11–15

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic