Kanta-Häme

Hämeenlinnan keskustassa pärjätään ilman langatonta verkkoa

Muutama vuosi sitten myös Hämeenlinnassa puhuttiin langattomista verkoista. Keväällä 2009 kaupunginvaltuusto käsitteli ehdotusta, jonka mukaan kaupungin tulisi järjestää tärkeimpiin tiloihinsa langattomat verkot kaupunkilaisten, sekä muiden tiloissa asioivien käyttöön.

Kaupungin tietohallintojohtaja Riku Moision mukaan näin on menetelty. – Kun kaupungin hallintokäyttöön on hankittu langattomia verkkoja, niin samalla on pyritty tekemään myös avoin verkko kuntalaisten käyttöön, kertoo Moisio.

Tällä hetkellä langaton verkko kuntalaisten vapaaseen käyttöön löytyy esimerkiksi Kastellista, kirjastosta, Kaupungintalolta ja Raatihuoneelta.

Samassa valtuustoaloitteessa ehdotettiin myös langattoman verkon testikäyttöä torille asuntomessujen ajaksi, mutta tämä hanke ei toteutunut.

Tukiaseman rakentamista torille Moisio pitää epätodennäköisenä.

– Lisäkustannuksia ei tarvita tässä taloustilanteessa, elleivät kuntalaiset todella koe, että tällaista palvelua pitäisi tarjota.

Moision mukaan aikaisemmin langatonta verkkoa tarvittiin lähinnä kannettavan tietokoneen käyttöön puiston penkiltä.

– Käyttöprofiili on muuttunut vanhoista ajoista, jolloin laitteet olivat erilaisia, 3G toimi hitaasti ja oli huonommin saatavilla.

Tukiaseman pystyttäminen torille ei Moision mielestä ole enää yhtä ajankohtainen asia kuin aiemmin.

– Nykyään 3G-verkko toimii kohtuullisesti lähes joka paikassa, joten langaton verkko ei aiheuttaisi mitään radikaalia muutosta Hämeenlinnan keskustassa. (HäSa)

Päivän lehti

21.2.2020