Kanta-Häme

Hämeenlinnan kh: Liete-kuljetukset ennallaan

Hämeenlinnan kaupunginhallitus ei halua muuttaa sako- ja umpikaivojen puhdistusjärjestelmää nykyisestä. Kaupunginhallitus on äänestyspäätöksellä äänin 7-4 nykyisen järjestelmän kannalla. Sosialidemokraattien edustajat olivat keskitettyyn jätteenkuljetukseen siirtymisen kannalla. Kannanotto menee kuntien yhteiselle jätelautakunnalle.

Jätekaivojen puhdistus pysyy kaupunginhallituksen ratkaisun mukaan edelleen kiinteistön omistajan vastuulla, kun keskitetyssä järjestelmässä puhdistukset järjestettäisiin kunnan laatiman aikataulutuksen mukaisesti.

Kuntien yhteisen jätelautakunnan ehdotus oli, että jätekuljetuksissa siirryttäisiin keskitettyyn järjestelmään (Kaupunkiuutiset 26.4.2014). Esitys muuttui päinvastaiseksi Tapio Vekan (kok.) ehdotuksesta.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus katsoo, että selvitysten perusteella jätelain kriteerit kiinteistön haltijan järjestämälle sako- ja umpikaivolietteen kuljetukselle täyttyvät.

Kaupunginhallitus päätti myös, että jätelautakunta yhteistyössä yrityskentän kanssa määrittelee selkeät kriteerit, joita yrityskentältä edellytetään ja käynnistää yhteistyön yrittäjien kanssa.

Kuntien yhteiseen jätelautakuntaan kuuluu 12 kuntaa Hämeestä ja pohjoiselta Uudeltamaalta. Aikaisemmin Mäntsälä on tehnyt samanlaisen päätöksen kuin Hämeenlinnan nyt teki.

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic