Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Työn ilon teoille toiminta-alusta hintaan 46 tonnia

Hämeenlinnan kaupunki hankkii verkkoalustan neljäksi vuodeksi 46 000 eurolla. Päätöksen on tehnyt tietohallintojohtaja Jouni Jäkkö.

Mitään tietoteknisistä asioista ymmärtämättömänä ei viitsisi kovin paljon ilkeillä, mutta kummastella sopinee. Kaupunki kun kaivaa säästöjä tiheämmällä kammalla kuin ehkä koskaan ennen.

Kuinka tarkan luupin alla ovat viranhaltijoiden tekemät hankintapäätökset? Kuinka hyvin toteutuu kaupunginhallituksen linjaus, että vaikean taloustilanteen vuoksi loppuvuoden aikana toteutetaan vain ”ehdottoman välttämättömät hankinnat ja palvelujen ostot”?

Hankinta liittyy reilu vuosi sitten käynnistettyyn Työn ilo –toimintamalliin ja valmennukseen, jolla pyritään kaupungin mukaan tarjoamaan henkilöstölle käytännön työvälineitä positiiviseen työskentelyyn ja innostuvaan ideointiin.

Tuo on varmasti ihan hyvä juttu – etenkin jos se näkyy parempana työssä jaksamisena ja kaupunkilaisten palveluna.

Käytännössä kaupunki haluaa kerätä ideoita työntekijöiltään, näyttää niitä muille työntekijöille ja mahdollistaa niiden kommentoinnin.

Olisiko tuohon ollut jokin perinteisempi, halvempi keino kuin viranhaltijapäätöksessä kuvattu ”vuorovaikutteinen verkkoalusta, jonka on tarkoitus toimia työn ilon toimintatavan strategisten tekojen toiminta-alustana”?

Toki kaikki on suhteellista, myös it-alalla, jolla työkalut eivät todellakaan ole ilmaisia. Otetaan esimerkiksi Microsoftin käyttöoikeuksien hankinta.

Käyttöjärjestelmiä, sähköpostia sun muita työkaluja kaupunki saa käyttää, kun pulittaa jättifirmalle vuosittain puolisen miljoonaa euroa. HäSa