Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Ajetaan me mummotandemilla – Kaupunki tilaa lisää vierekkäin istuttavia terapiapyöriä

Voutilakeskuksen asiakas Riitta Hintikka (vas.) ja fysioterapeutti Taina Korhonen nautiskelivat vierekkäistandemin vauhdista. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupunki tilaa lisää vierekkäin istuttavia tandempyöriä palvelutaloissa asuville mummoille ja papoille.

Kunnon peleissä on oltava kunnon vehkeet. On sähkömoottori, turvavyö, istuinpehmusteet, ylös kääntyvät käsinojat, vapaa-kytkentämahdollisuus ja valot.

Kolmen tandemin yhteishinnaksi tulee alle 17 000 euroa. Palvelutaloista saatujen käyttökokemusten perusteella, hankinta on hintansa väärti.

Pyörät eivät tule vain virkistyskäyttöön, vaan ne ovat myös kuntoutus- ja terapiapyöriä. Vaikka omat voimat eivät enää riittäisi polkemaan, pääsee vanhus kuitenkin nauttimaan ihanasta ulkoilmapyöräilyn tunteesta ja vaihtuvista maisemista.

Ei meluta eikä syljeskellä vaan nauretaan

Tandempyöräilyssä saadaan yhdistettyä monta asiaa mm. fyysinen kuntouttaminen, hyvän mielen syntyminen ja yhdessäolo. Tandemointi on kuulemma yllättävän monelle mahdollista kunnosta riippumatta.

Tandemilla ajetaan, melutaan ja syljeskellään vain Freemanin laulussa. Jo muutaman vuoden menopelejä on ollut Voutilakeskuksessa ja Iittalan Sauvolassa. Sieltä kerrotaan, että reissuilla nauru raikaa, niin pyöräilijöillä itsellään kuin vastaantulijoillakin.

Tien päällä mieleen nousee muistoja, kun ohitetaan vanhoja kotitaloja ja työpaikkoja.

Uudet tandemit tulevat syksyllä Koivukotoon Hauholle, Keinukamariin kantakaupunkiin ja Palkkisiltaan Lammille.HÄSA