Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Suositulle uimarannalle pääsee ensi kesänä sujuvammin – Lähiviikot pitää varoa työmaata

Kihtersuon uimarannan tulevalle parkkipaikalle vievää väylää levennetään. Töiden tieltä jouduttiin kaatamaan lukuisia puita. Kuvat: Veli-Matti Virtanen

Ensi viikolla alkaa Aulangon puistometsän kupeessa etenkin Kihtersuon uimarannalla kävijöitä palvelevan pysäköintipaikan rakentaminen.

Tämä merkitsee sitä, että seuraavan kolmen viikon ajan saavat olla tarkkoina ne, jotka käyttävät Saarenpäänkadun päästä alkavaa ulkoilureittiä. Kaupunki on puolestaan teroittanut urakoitsijalle, että työmaalle on ajeltava varovasti.

Hyvä uutinen on se, ettei rannalle vievää reittiä töiden vuoksi suljeta. Kiertotiet olisivat olleet useita satoja metrejä pidempiä.

Maamassat siirtyvät paikasta toiseen

Ajoa riittää, sillä kaupungin kiertotaloustavoitteiden mukaisesti rakennustöissä käytetään toiselta työmaalta saatavaa ylijäämämaata. Samaan aikaan on käynnissä Papinniityssä katujen aluesaneeraus, joka täyttää kuormureiden lavoja.

Maata käytetään paitsi parkkipaikan tekoon myös nykyisen kulkuväylän leventämiseen. Asvalttia ei pintoihin sentään laiteta.

Uusi, noin 20 auton pysäköintipaikka ei ehdi ihan valmiiksi vielä tälle uimakaudelle, koska maamassojen pitää antaa painua ennen pintojen viimeistelyä.

Ensi kesänä tästä pääsee paljon nykyistä lähemmäksi Aulangonjärven uimarantaa autollakin.

Autot voimalinjan lähelle

Totiseen tarpeeseen parkkipaikka tulee, sillä Saarenpäänkadun reunoilla on lämpimän alkukesän aikana ollut taas pitkiä autoletkoja pysäköitynä. Parkkipaikan valmistuttua kadun reunat vapautuvat lähitalojen vieraspysäköinnille.

Vaikka puiden kaataminen väylän levennyksen tieltä joitakuita saattoi kirpaista, on hyvä muistaa, että parkkipaikalle merkattiin varaus jo viisi vuotta sitten valmistuneeseen hoito- ja käyttösuunnitelmaan. Se laadittiin sille osalle Aulankoa, jonka kaupunki omistaa.

Paikka löytyi aluetta rujosti halkovan voimalinjan välittömästä läheisyydestä, sen eteläpuolelta. Puuston kasvuahan on siinä muutenkin rajoitettu voimalinjan vuoksi.

Nykypäivänä ympäristölinja on sellainen, että Aulangon halkaiseminen edes sähköhuollon turvaamiseksi ei varmasti kävisi päinsä. HäSa

Menot