fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Halloween ei ollut lottapatsaan valaisun syy – Keksi nimi patsaan puistolle!

Lotta ja halloween-heppa? Sota ja rakkaus -veistos on saanut valaistuksen. Kuva: Tomi Vesaharju

Pyhäinpäivän alla pysähtelivät vanhan kirjaston puiston ohi kulkeneet kaivamaan taskusta kamerakännyköitään. Halloween-heppa!

Oliko niin sanottu lottapatsas, viralliselta nimeltään Sota ja rakkaus, saanut kauhuhassuttelujuhlaan sopivan valaistuksen?

No ei varsinaisesti. Viime kesänä pystytetyn veistoksen valaisu oli alunperinkin suunnitelmissa, ja sen toteutuksessa oli mukana kuvanveistäjä Tiina Torkkeli.

Hevosen eläinlääkintälottaa kuuntelevat korvat muodostavat enkelimäisen figuurin, mutta valaistuina ja sopivasta kulmasta katsottuna ne muistuttavat sarvia.

On erinomaista, että kaupungin hienoja patsaita ja veistoksia myös valaistaan. Pääseväthän ne pimeänä vuodenaikana jopa paremmin oikeuksiinsa kuin keskikesän auringon armottomuudessa.

 

Pikkutorin perennapuisto näytti 12 vuotta sitten näin upealta. Mutta mikä on puiston oikea nimi? Mikä olisi hyvä nimi? Arkistokuva: Katariina Filppula

Keksittäisiinkö rakkaalle puistolle vihdoin yksi nimi?

Mutta minkä nimisessä puistossa Sota ja rakkaus sijaitsee? Kaupunki itse käyttää kahta nimeä: Vanhan kirjaston puisto ja Kirjastonpuisto.

Kirjastonpuisto johtaa ajatuksia ja jalkoja harhaan – etenkin kunhan rempattu pääkirjasto ensi syksynä saadaan käyttöön. Eihän kirjasto ole toiminut entisessä venäläisessä sotilaskirkossa 36 vuoteen. Nyt sinne vetää porukkaa Kumppanuustalo.

Suomen ympäristörakentaminen 2008 -julkaisussakin esiintyi Vanhan kirjaston puisto. Pikkutorista ei nykyään juuri puhuta, mutta puistoa on kutsuttu myös Pikkutorin perennapuistoksi.

Netin kulttuurimatkailusivustolla käytetään nimeä Entinen kirjaston puisto.

Joku tolkku tähän nyt on saatava. Laittakaapa, lukijat, ehdotuksia tulemaan!

Lottapuisto? Sodan ja rakkauden puisto? Kumppanuuspuisto?

Pikkutori oli entisaikojen parkkipaikka, jonne jätettiin hevoset kaupunkiin tultaessa.

Siispä: miten olisi Pikkutoriparkki?!

 

Lue myös: Katso video: Lottapatsas ihastuttaa ja ihmetyttää (16.6.2019)

Lue myös: Sotien taakka painaa, kun lottapatsas kuohuttaa (9.6.2019)

 

 

 

 

 

 

 

Menot