Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Roskasakki laskee keränneensä jo miljoona tupakantumppia

Ennen Hämeen Sanomien neljän vuoden takaista haastattelua Ilkka Erkkilä ehti kerätä vaimonsa kanssa kaksi muovikassillista roskaa Hämeensaaressa. Arkistokuva: Juho Peltoniemi

Roskasakki viihtyy julkisuudessa.

Hämeenlinnasta muutama vuosi sitten Hyvinkäälle muuttanut Roskasakiksi itseään kutsuva pariskunta Kaija ja Ilkka Erkkilä kertoi torstain Aamulehdessä poimineensa kaduilta, turuilta ja toreilta jo miljoonannen tupakantumpin.

Huokaisuttaa pelkkä ajatus tuollaisesta määrästä, saati että kirjaisi saaliin tarkoin ylös.

Vielä Helsingin Sanomien haastattelussa viime elokuussa he arvelivat saavansa miljoona tumppia täyteen vuoteen 2021 mennessä. Tupakan tai edes tumpin mittaisia taukoja ei siis ole juurikaan pidetty.

Vähemmilläkin natsoilla on Linnan juhliin kutsu tullut. Erkkilät juhlistivat itsenäisyyspäivää presidentin kanssa vuonna 2013.

He sanoivat Hämeen Sanomissa neljä vuotta sitten, että suurin syy Hyvinkäälle muuttoon olivat lapset ja lastenlapset. Mutta taisivat he olla hiukan pettyneitä Hämeenlinnassa saamaansa vastaanottoon.

– Hämeenlinnassa päivityksemme keräsivät keskimäärin muutaman peukutuksen. Hyvinkääläisessä Facebook-ryhmässä saamme yleensä 450–500 tykkäystä, joskus jopa yli 1 200”, he sanoivat Hesarille.

Yhdeksässä vuodessa Erkkilät ovat saaneet täyteen tuhansia roskasäkillisiä. Harrastukseen on kulunut jutun mukaan tuhansia euroja ja tunteja.

Mikäs siinä, jos homma natsaa.