Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Hämeenlinnan valtuustossa äänestettiin ehkäisemisestä ja omaksuttiin 400 sivua asiaa

Tällä viikolla Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa nähtiin, kuinka eri tavoin ihmiset tulkitsevat lukemaansa.

Valtuutetut keskustelivat pitkän tovin ikääntyneen väestön tukemiseksi laaditusta suunnitelmasta.

Mauri Ojamäki (sd.) paheksui siihen sisältyvää lausetta ”ympärivuorokautisen hoivan tarvetta pyritään ehkäisemään”. Hän ehdotti sen poistamista.

Moni varmaan ymmärsi lauseen positiivisena, että tuo ehkäisy tarkoittaa vanhusten fyysisestä ja henkisestä kunnosta huolehtimista siten, että he pärjäävät kotonaan tai tavallisessa palveluasunnossa.

Osa perussuomalaisista, vasemmistoliiton ryhmä, pari demaria ja yksi kristillisdemokraatti ilmeisesti mielsivät lauseen negatiiviseksi. Se jäi kuitenkin suunnitelmaan äänin 42–9.

Melkoinen luku-urakka

Kinaa oli myös siitä, onko järkevää, että samassa kokouksessa ovat esillä niin tilinpäätösasiat kuin vanhuksia ja lapsia koskevat suunnitelmat sekä kaupungin hyvinvointiraportti.

Esimerkiksi valtuutettu Teppo Turja (ps.) oli sitä mieltä, että kaikki raportit ja suunnitelmat liitteineen, eli noin 400 sivua painavaa luettavaa ja omaksuttavaa, on yhteen kokoukseen liikaa Hänen mielestään osa asioista, esimerkiksi suunnitelmat olisi ollut mahdollista käsitellä jo edellisessä kokouksessa.

Valtuutettu Kylli Kylliäinen (kd.) ja moni muu oli kumminkin sitä mieltä, että on ”upeata, että koko kokonaisuus käsitellään yhdessä ja samassa kokouksessa”.

Joka tapauksessa aihepiiristä käytiin kolmen tunnin keskustelu.

Päivän lehti

23.1.2020