Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Hämeensaaren ranta sai penkkinsä ja keskustan joutomaa pesee muutenkin kasvojaan

Harrastajat ovat pitkään toivoneet Hämeenlinnaan ulkokoripallokenttää. Nyt sellainen on tuloillaan.

Olettekos huomanneet, että Hämeensaari luo tällä hetkellä nahkaansa? Alueella on tapahtunut lyhyen ajan sisässä paljon pieniä uudistuksia.

Istumapaikaton rantareitti sai some-keskustelussa aiemmin risuja ja tuli siitä kaupungillekin palautepalvelun välityksellä noottia. Viime viikolla ensimmäiset penkit vihdoin ilmestyivät hiekkatien varteen.

Nyt rantareitillä voi levähtää parinkymmenen metrin välein. Ja mikäs siinä onkaan istahtaessa, kun edessä avautuu kaunis Vanaja.

 

Hämeensaaressa kelpaa nyt lepuuttaa jalkoja. Näkymät ovat mainiot ja penkit aivan uudet.

 

Koriskentätkin hahmollaan

Eivätkä Hämeensaarta koskevat uudistukset penkkeihin lopu!

Kaupungin entinen pesäpallopyhättö eli Sininen Laguuni on saamassa sekin aivan uuden elämän. Alueelle tulevien uusien ulkoliikuntapaikkojen rakentaminen aloitettiin kesäkuun lopulla, ja nyt hahmollaan ovat jo koripallokentät. Ne odottavat vielä asvalttia sekä kentänrajamaalauksia.

Kahden koriskentän lisäksi alueelle on tulossa ulkokuntosalialue sekä pingis- ja teqball-kentät. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että teqball on uusi laji, jossa pelataan erilaisia pallopelejä pingispöytää muistuttavalla kaarevalla pöydällä. Asiaa paremmin tuntevat kehuvat sen olevan erinomainen apu esimerkiksi jalkapallon, lentopallon tai tenniksen tekniikkaharjoitteluun.

Laitteita ja viimeistelyä vaille

Kaupungin viheraluesuunnittelija Susanna Lappalainen arvelee, että välineet saadaan tuotua alueelle ensi viikolle. Viimeistelytyöt ottavat kuitenkin aikansa, joten Lappalainen ei uskalla arvioida, milloin alue on tarkalleen ottaen käyttökunnossa.

Myöhemmin syksyllä puistoon rakennetaan vielä leikki- ja crosstraining-alueet. Crosstrainingilla tarkoitetaan kiertoharjoittelua, jossa tehdään eri liikkeitä intensiivisesti ja nopeasti.

Hämeensaarestahan on muodostumassa oikea keskikaupungin liikuntamekka!

Täyttyykö matkaparkki Metallican alla?

Kaupungin ideoimalle matkaparkille on selvästi ollut kesällä kysyntää.

Viikolla siellä näytti autolta, mutta esimerkiksi Wanaja-viikonloppuna autoja oli useampia ja moni Metallica-turisti näyttää jo hoksanneen ilmaisen parkkipaikan.

Pysäköintipaikka on kaupungilta mainio kädenojennus matkailijoiden suuntaan. Ainoa valituksenaihe taitaa koskea vain sitä, että viikonloppuna parkin reunoille oli jätetty läjäpäin roskaa.

Pysäköintialueen laidalla on toistaiseksi vain yksi roskis ja kun se täyttyi, jätettiin roskat maahan.

Roskiksia lisätään

Viheraluesuuunnittelija Susanna Lappalainen kuitenkin kertoo, että ongelma on tiedostettu. Uusi ja aikaisempaa isompi maanpäällinen roska-astia on tilattu ja sen toivottiin ennättävän paikalle Metallica-tiistaiksi.

Ilouutinen on, että roskiksia lisätään myös Hämeensaaressa rantareitin varteen.

Kovin iso vaiva ei luulisi omien jälkien siivoamisesta olevan. Ja tämähän koskee sekä turisteja että oman kaupungin väkeä – Hämeensaaren parkkipaikoilla kun on roskia ja ryönää nähty ennen matkaparkkiakin.