Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Haminan iso lippu tulee Aitoosta

Kuvan mitättömän pienet lippu ja tanko eivät liity Haminan jättilippuhankkeeseen. Arkistokuva: Jussi Leinonen / Lapin Kansa

Hämeenlinnan seudulla jaksetaan varmaan seuraavat 50 vuotta muistella Sunny Car Centerin tolppaa, joka nyt makoilee ilmeisesti edelleen jossakin J. Kärkkäisen tavaratalon takapihalla Lahdessa. Tolpan pystyttämiseen kun ei siellä irronnut lupaa.

Nyt näyttää siltä, että Hamina on saamassa lähes yhtä legendaarisen tolpan. Suomen korkein, 100-metrinen lipputanko on pystyssä.

Tosin vielä ei olla varmoja, pysyykö se pystyssä, jos sinne hilaa historian suurimman Suomen lipun. Venäläisen, yli 700 000 euroa maksaneen, tangon sikäläiset laskelmat eivät vakuuta viranomaisia.

Lippu on kumminkin valmiina. Sydän-Hämeen Lehti kertoo, että naapurikylässä Aitoossa on Flagmoren tehtaalla painettu kaksi 440-neliöistä lippua Haminaa varten.

Yksi lippu painaa 60 kiloa. Sen onkin tarkoitus hulmuta ympäri vuorokauden Haminan lippumaailmassa, jos tangon arvioidaan kestävän pystyssä myös myrskytuulet.