Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Hesburger muutti, mutta ei kovin kauaksi eikä kauan

Hämeensaaren drive-in-hampurilaisravintola Hesburger on muuttanut uimahallin suuntaan. Kuvat: Pekka Rautiainen

Pikaruokaravintola Hesburger Hämeensaaressa on kiinni ainakin kuukauden muuton vuoksi.

Muuttomatka on vain sata  metriä, vanhalta paikalta Hämeensaarentien ja Uimarintien kulmauksesta uimahallille päin.

Hampurilaisten myynnille uusi paikka voi olla jopa otollisempi kuin entinen. Kun ihmiset käyvät ensin huhkimassa uimahallilla tai kuntosalilla, ja kesäisin uimarannalla ja Hämeensaaren ulkoliikuntapaikalla, niin pikanälkähän siinä voi tulla. Etenkin jos on lapsia mukana.

Hesburger-tavaramerkkiä ja -aputoiminimeä hallinnoiva Burger-In Oy lähetti jo viime vuoden lopulla kaupungille kirjeen, jossa se kertoi tarvitsevansa uuden sijoituspaikan drive-in-paikalleen, koska nykyisestä vuokra-alueesta on luovuttava ”lähitulevaisuudessa”.

Kolmen vuoden soppari

Nyt Hesburgerin viestinnästä kerrotaan muuton syyksi, että uudelle paikalle saatiin nykyistä pidempi vuokrasopimus.

Tosiasia on, että uusi tontti sisältyy alueeseen, jolle kaupunki on aiemmin myöntänyt yritysryhmälle suunnitteluvarauksen Hämeensaaren areenahanketta varten. Siksi kaupunki ei suostunut kiinteistöyhtiön toivomaan kahdeksan vuoden vuokra-aikaan.

Uusi tontti tilapäiselle pikaruokapaikalle vuokrataan vain kolmeksi vuodeksi. Sopimusta voidaan kaupungin mukaan jatkaa, jos Hämeensaaren hankkeet sen mahdollistavat.

Vuokra on 9600 euroa vuodessa.

Avataan loka-marraskuussa

Uusi paikka on tarkoitus avata loka-marraskuun vaihteessa.

Entinen ravintola siirettiin loppuviikosta tontille rakennettujen perustusten  päälle sellaisenaan  Myös toiminta jatkuu entisellään muuten, paitsi että rakennuksen viereen tulee katettu terassi.

Hämeensaaren Hesburger on drive-in paikka, eli siellä tilauksen voi tehdä autossa istuen. Tiiriössä ketjulla on kaksi ravintolaa ja yksi niin kauppakeskus Goodmanissa kuin Tuulosessakin.

Uuden paikan perustukset Uimarintien alussa olivat alkuviikosta jo hyvässä mallissa. Nyt niiden päällä on jo rakennuskin.

Oi nuoria, oi tapoja

Sattumoisin lukija lähestyi sydämistyneenä Hämeensaaren jatkuvaan roskaamiseen.

Hän kertoi nähneensä, kuinka epäitsekkäästi vanhemmat hämeenlinnalaiset korjaavat uimahallin parkkipaikan ympäristöstä roskat pois. Oivallista toimintaa, mutta eihän sen noin kuuluisi mennä. Roskaamisen syy on tietenkin aina roskaajan eikä esimerkiksi Hesburgerin – eikähän toki lukijakaan yhtiötä maininnut.

Lähiasukkaiden kestoriesa on roskaamisen lisäksi basson jumputus. Nuorisohan kokoontuu viikonloppuisin ”Uikille” autoissaan.

”Olisi hyvä opettaa nuorillekin, että vaikka se ajaminen ja juhliminen on siistiä, pitää pystyä myös ajattelemaan muita kanssa eläjiä”, keskustan asukas kirjoitti.

Hän myös muistutti ihan oikein, ettei keskustassa asu vain eläkeläisiä vaan myös työssäkäyviä ja lapsiperheitä.

Haloo siis, kotiväki eli vanhemmat: nuorisopalaverin paikka!

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic