fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Hirsimäen palvelut heikkenivät taas – Nyt vietiin penkitkin bussipysäkeiltä

Kämmekäntien pysäkki ei tarjoa sateensuojaa tai istumapaikkaa matkustajille. Kuva: Jani Suhonen

Hirsimäen omakotitaloalueen palvelut oli ennen helppo luetella nopeasti: kaksi päiväkotia, kauneushoitola, bussipysäkit penkkeineen ja postilaatikko.

Nyt se käy vieläkin helpommin, sillä postilaatikko vietiin pois jo jonkin aikaa sitten ja nyt sitten bussipysäkeiltäkin jäivät penkit pois, alueen asukas kertoo.

29 vuotta alueella asunut soitti harmistuneena lehden toimitukseen ja kertoi, että tänä keväänä päiväkotien luona oleville bussipysäkeille ei enää tuotu puistonpenkkejä.

Niille olisi iäkkäällä ihmisellä käyttöä, sillä bussi kulkee kaksi kertaa tunnissa ja aikataulussa pysymisen kanssa on välillä vähän niin ja näin. Odottelulta ei siis voi välttyä.

Hirsimäen päiväkotien liepeillä on tien varressa sentään yksi penkki, jossa olisi näillä säillä mukava istuskella auringossa bussia odotellessa. Penkki on vain sen verran kaukana molemmista pysäkeistä, että bussin nähdessään siitä myöhästyy takuuvarmasti.

Asukas kertoi käyneensä Kastellissa kertomassa puutteesta jo jonkin aikaa sitten, mutta penkkejä ei ole senkään jälkeen näkynyt. Menisiköhän viesti perille tätä kautta?

Menot