fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Hykin kaavasta valittaneet eivät hae suinpäin lupaa jatkovalitukselle

Koulunkäynti väistöparakeissa päättyy Hätilänmäellä vasta, kun uusi koulu on rakennettu Tuomelan koulun viereen ja taustalla näkyvä Hykin vanha rakennus on purettu liikuntahallin tieltä. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi tämän viikon alussa Hätilän koulukeskuksen kaavasta tehdyn valituksen, mutta hakevatko valittajat – Satu Huuhka ja Petri Haukka – jatkovalituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta?

Ei aavistustakaan, kertoo Huuhka.

Pariskunta päättää asiasta todennäköisesti vasta 30 päivän valitusajan viimeisinä päivinä eli tammikuun loppupuolella. Sitä ennen heidän on syynättävä hallinto-oikeuden päätös tarkasti läpi ja pohdittava, olisiko valitusluvalle ja jatkovalitukselle mitään realistisia perusteita.

”Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kokonaisuuden hävittämisen” vastustajat ovat pettyneitä hallinto-oikeuden ratkaisuun, mutta pelkkään periaatteelliseen jarrutustaisteluun he eivät Huuhkan mukaan ole ryhtymässä: jos hallinto-oikeuden perustelut pitävät ja asia on käytännössä selvä, prosessia ei yritetä suotta pitkittää.

KHO myöntää valitusluvan vain ilmeisen virheen tai jonkin ”muun painavan syyn” perusteella sekä ennakkoratkaisua vaativissa tapauksissa. Ilman jatkovalituksia hallinto-oikeuden päätös tulee lainvoimaiseksi ja kouluhanke voi edetä heti valitusajan umpeuduttua.

Samojen valittajien valitus vanhan koulurakennuksen jo ennen kaavoituksen valmistumista myönnetystä purkuluvasta meni läpi hallinto-oikeudessa. Sillä ei tosin ole käytännön vaikutusta, sillä purkaminen vaatii joka tapauksessa uuden luvan.

Tuota lupaa varten kaupungin sivistystoimi ja kaupunkirakenteen toimiala käyvät neuvonpitoon pian vuodenvaihteen jälkeen. HäSa

Menot