Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kirje: Kääriäinen kertoo somessa, mistä “mustamaalaus” sai alkunsa

Pekka Kääriäinen on ollut viime aikoina mediapyörityksessä. Kuva: Markku Uhari
Pekka Kääriäinen on ollut viime aikoina mediapyörityksessä. Kuva: Markku Uhari

Melkoiseen pyöritykseen Berliinissä joutunut Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen purkautuu somessa syistä, jotka hänen mukaansa johtivat ravintolan boikottikampanjaan ja muuhun kohinaan Saksassa.

– Koko Berliinin meikäläisen mustamaalauskampanjan taustalta löytyy mitä ilmeisimmin avaamani ravintolan ensimmäinen ravintolapäällikkö. Hän lähti ovet paukkuen ja yllättyi, kun en kutsunutkaan häntä takaisin. Sen jälkeen on tapahtunut mitä ihmeellisimpiä juttuja, joilla on pyritty vahingoittamaan ja vaikeuttamaan liiketoimintaani. Näistä olen joutunut tekemään myös rikosilmoituksia, Kääriäinen kirjoittaa.

Berliinin Bryggeri Helsinki -olutravintolaa on aikaisemmin isännöinyt suomalainen pariskunta, jota haastateltiin aikoinaan myös Helsingin Sanomiin.

– Tiedoksi kaikille, että jatkossa en tule olemaan missään tekemisissä pariskunnan kanssa, Kääriäinen toteaa.

 

Erimielisyydet ovat varmasti olleet perustavanlaatuisia, sillä yleensä Kääriäisellä ei ole mennyt niin sanotusti tunteisiin ainakaan julkisuudessa.

Hankalaa julkisuutta nimittäin on ollut aivan varmasti riittävästi yhdelle miehelle, kun eräskin saksalaislehti nimitteli Kääriäistä “SS-faniksi”.

Sittemmin Kääriäinen on luopunut suomalaisten SS-miesten muistoa vaalivan Veljesapu-yhdistyksen puheenjohtajuudesta.