Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Kenelle kuuluu Manun mysteeriparkki Kaurialassa?

Kuva: Esko Tuovinen

Kaurialan lukion vieressä Lukiokadulla sijaitseva pieni hiekkakenttä tunnetaan ”Manun parkkiksena”. Kutsumanimensä kenttä on saanut liki naapurissa olevalta ruokakaupalta.

Hämmennystä on herättänyt, minkä tahon kuuluisi pitää huolta kuoppaisesta kentästä? Ja onko se parkkipaikka lainkaan, siinä ei nimittäin ole pysäköintialueesta kertovia kylttejäkään.

Kaupungin papereissa tontti on merkitty yleiseksi pysäköintipaikaksi, ja se on ainakin Kaurialan lukiolaisten ahkerassa käytössä.

Koska pysäköinti on tontilla aikarajoittamatonta ja maksutonta, siinä on joskus seissyt autoja jopa kuukausia – myös romukuntoisia.

Ilmainen ja ihan sen näköinenkin

Ilmainen pysäköinti on tunnetusti ihana asia, mutta ikävä kyllä tontti on kovin huonolla hoidolla.

Sateen jälkeen sen isoissa kuopissa on syviä lätäköitä, ja talviaikaan parkkis on pienen auton painajainen. Ei ole lainkaan harvinaista, että poloisia autoilijoita jää jumiin kentän sohjoon tai reunan lumivalleihin.

Kaupungin kunnossapidon mukaan tontti ei kuulu heille, mutta ehkä Kaurialan lukiolle tai oppilaitoksen pihamaasta vastaavalle taholle.

Rehtori Tuomo Iltanen ei tätä arvausta allekirjoita. Varmaa on, että kuoppien täyttäminen kuulu lukion talonmiehellekään. Manu-kaupalla ei tontin kutsumanimestä huolimatta ole tietenkään mitään tekemistä ylläpidon kanssa.

Kyseessä vaikuttaisi olevan kelpo mysteeri. Kun kunnossapitovastuusta ei tiedetä, kukaan ei tee mitään.

 

 

 

 

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic