Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kirje: Kerhon peleihin pääsee nyt kuivin jaloin - Kuralammikoihin pysäköinti on ohi

Jäähallien viereisen Kiekkoritarinkujan tien ja parkkipaikkojen korjauskulut tuplaantuivat suunnitelluista, kun maasta paljastui yllätyksiä.

Kyllä nyt kelpaa Kerhon matsiin omalla autolla ajoissa menevän parkkeerata hallin lähelle. Kiekkoritarinkujan tienoon iso peruskorjaus on viime silausta vaille valmis.

Enää ei tarvitse astua autosta suoraan kuralammikkoon. Eikä tarvitse väistellä soraan syntyneitä pommikuoppia, vaikkei siihen tungoksessa ole paljon mahdollisuuksia ole ollutkaan.

Hyvästä joutuu kuitenkin maksamaan. Alun perin remontin kustannusarvio oli 150 000 euroa, mutta lopullinen hinta on 300 000.

Kulujen nousu johtuu pääasiassa siitä, että aluetta jouduttiin pohjaamaan paljon enemmän kuin tehtyjen koekuoppien perusteella oletettiin. Pelkkä sorapinnan poisto ei todellakaan riittänyt.

Pinnan alta paljastui vanhoja täyttömaita. Aluehan on vanhaa sorakuoppaa, jolle aikanaan tuotiin kaikenlaista ylijäämämaata, savesta alkaen.

Salibandy- ja tennishallien ohi kulkevan tien varteen ei enää saa autoja pysäköidä.

Pollareita kannattaa nyt varoa!

Maatyöt venyttivät myös heinäkuussa alkaneen työn aikataulua.

Asfaltoinnit ovat vihdoin valmiit, ja enää on jäljellä siivoamista sekä liikenteenohjauslaitteiden asentamista.

Ilmaista ei ollut myöskään kivien latominen viereisen harjun rinteeseen. Se oli kuitenkin tehtävä ajoradan luiskan tarvitseman tuen vuoksi.

Nyt rempatulla alueella on 92 pysäköintipaikkaa. Aiemminhan sillä ei ollut lainkaan osoitettua pysäköintiä, vaan viidakon lait vallitsivat.

Vaikka alueen valaistuskin uusittiin, syksyn sysipimeydessä kannattaa parkkeeraajan olla huolellinen. Alue ei ole enää vanha tuttu. Metallisia pollareitakin on paljon.

Parkkeeraus selkenee, kunhan kevät koittaa kiekkoritarille. Ruutujen merkinnät voidaan tehdä vasta silloin.

Tämä liikennemerkki on jäähallien luona hauskassa paikassa. Kiipeäminen kielletty.