fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Kuinka kauan kevyenliikenteen väylälle pitää odottaa asfalttia?

Keinusaaressa on komeaa suoraa baanaa, mutta etenkään iäkkäitä asukkaita ei miellytä, että kevyenliikenteen väylän päällystäminen viipyy. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Keinusaaressa asuva lukija, nimimerkki “Odottavan aika on pitkä” otti yhteyttä ja kertoi, että odottavan aika on pitkä.

Hilpi Kummilan tie kaartaa radan varresta Kutalanjoen uoman viertä pitkin Vanajantielle asti. Kun se muutama vuosi sitten valmistui ja saman tien asfaltoitiin, jäi sen kylkeen rakennettu satojen metrien mittainen kevyenliikenteen väylä päällystämättä.

Keinusaaressahan asuu paljon vanhuksia. Totisesti rollaattori kulkisi huomattavasti mukavammin asfaltilla kuin karkealla sepelillä.

Muutama vuosi sitten silloinen vs. rakennuttajapäällikkö kertoi, että uudet väylät viimeistellään vasta, kun alueen kerrostalot ovat valmistuneet. Sehän kestää, vaikka rakentaminen alueella onkin vilkasta.

 

Kaupungin kunnossapitopalveluista vastataan, että tämän vuoden päällystystöistä on tehty 90 prosenttia eikä tämä kohde enää kalenteriin mahdu. Mutta ensi vuodelle kuulemma yritetään.

Kaupungin ensi vuoden budjettivalmistelussa on mukana, että päällystyksiä kohdennetaan aiempaa enemmän kevytväyliin. Eli kyllä se nuppineula Kummilan Hilpin tien kohdalla olisi sikälikin kohdillaan.

Sitäkin on toivottu, että tuota tietä jatkettaisiin radan ali tai jopa yli Harvialantielle, niin kevyenliikenteen keinoin etenevän ei tarvitsisi kärsiä Viipurintien lisääntyneestä liikenteestä ja katupölystä.

Ainakin tämä toive jää epäilemättä tässä kaupungin ja maailman tilanteessa toiveiden tynnyriin, pohjattomaan ja kannettomaan.

Menot