Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Kun Pohjantähti lähtee Keinusaaresta, hoksaako kaupunki tilaisuutensa?

Nouseeko tähän jonain vuonna pari kerrostaloa? Vaiko sittengin vaikkapa kaupungintalo?

Tämä ei ole maksettu mainos, mutta hyvänen aika sentään, kuinka hyvälle paikalle avautuukaan kohta mestat jollekin yritykselle, laitokselle, virastolle tai mille vaan.

Vakuutusyhtiö Pohjantähtihän on siirtämässä pääkonttuurinsa Keinusaarentieltä Vanajantie kymppiin. (Ei vanhaan perunajauhotehtaaseen, vaikka sekin on Vanajantie 10, vaan vielä uudehkoon toimistotaloon.)

Tavoite on, että tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä Pohjantähti jo tuikkisi Vanajantiellä. Nykytrendien mukaan sinne järjestellään muunneltavaa yhteiskäyttöistä monikäyttötilaa.

Nykyinen, 1960-luvulta peräisin oleva, rempattu toimitalo on vakuutusyhtiön oma. Olisihan se metkaa, jos se vaikkapa myytäisiin takaisin kaupungille, tai vuokrattaisiin. Talossahan toimi aikoinaan Hämeenlinnan Energia.

Olisiko tuossa paikka kaupungintalolle? Tai koululle? Terveyskeskukselle?

Pohjantähti ei aikoinaan käyttänytkään tontin 2 600 neliön lisärakennusmahdollisuutta, vaikka semmoinenkin ajatus oli. Voisiko kaupunki ostaa kiinteistön jalostettavakseen, vai nappaako sen joku iso rakennusliike tai (ulkomainen) kiinteistösijoittaja?

Rautatieasemalle on puoli kilometriä, linja-autoasemalle 900 metriä; vieressä on pysäköintitalo, omalla tontilla paljon parkkipaikkoja, vastapäätä Verkatehdas. Pohjantähden toimitusjohtajan Ari Kiiliäisen sanoin: paikka on herkullinen.

Lue myös: Pohjantähti aloittaa yt-neuvottelut 250 työntekijän työsuhteista – Pääkonttori muuttaa uuteen paikkaan (30.10.2019)

 

 

 

 

Menot