fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Hämeenlinnan kirje: Lasten itsenäisyysjuhlat ja VIP-vieraiden kestitys Metallica-konsertissa - arvaatko kummasta kaupunki maksaa enemmän?

Juhliminen ei ole ihan ilmaista

Jo hienoksi perinteeksi kaupungissamme kasvanut 6.-luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla Verkatehtaalla on taas ovella, tälläkin kertaa itsenäisyyspäivän aattona.

Kaupunginjohtajien isännöimän juhlan järjestelyistä vastaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.

Kutosten juhlasta on osallistujilta kuultu pelkkää hyvää. Mitä nyt joskus ovat muutamat pyörtyä kupsahtaneet juhlajännityksen ja tungoksen vuoksi.

Juhlalla on hintansa, 37 000 euroa. Kun osallistujia odotetaan noin 850, tekee se 43,5 euroa osallistujaa kohden.

Kalliisti voitettu itsenäisyys on kalliit juhlansa ansainnut. Vai ovatko ne kalliit?

Näin juhlittiin itsenäisyyttä viime vuonna: Kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlassa kohotettiin 730 maljaa Suomelle – katso myös video (5.12.2018)

Metallica-keikalla 15 000 euron ruoat

Ennen kuin joku alkaa parkua, että tosiaan liian kallista on, niin vertaillaanpa.

Kaupunki kutsui viime kesän Metallica-konserttiin edunvalvontatarkoituksessa valtion johtoa, kansanedustajia sekä yhteistyökumppaneita.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan elokuisen viranhaltijapäätöksen mukaan vieraanvaraisuuden kustannukset nimikkeellä ruokatarjoilu olivat noin 15 000 euroa.

Verkatehtaan lasipihalla juhlijoita on sentään huomattavasti enemmän kuin kaupungin vieraita Kantolan tapahtumapuistossa.

Kaupunginjohtajan toimivalta tuossa päätöksessä perustui kaupungin hallintosäännön 13.1-pykälään.

Siinä muun muassa sanotaan, että kaupunginjohtajalla on oikeus kaupunginhallituksen puolesta päättää kaupungin edustustilaisuuksien järjestämisestä ja vieraanvaraisuuden osoittamisesta.

Lue myös: Suomi rakastaa Metallicaa ja Metallica Suomea – Raskaan rokin jättiläiset ovat hurjassa tikissä uransa ehtoopuolella (17.7.2019)

Lue myös: Onko elämää Metallican jälkeen? Fanit heräilivät uuteen aamuun hotelleista, autoista ja putkasta (17.7.2019)

Lue myös: Metallica jätti noin 2,4 miljoonaa euroa Hämeenlinnaan – Tutkimusjohtajan mukaan luku melko tarkka (19.8.2019)

 

 

 

 

 

Menot