fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Liput kuumentavat tunteita

Raatihuonekin tunnustaa väriä. Kuva: Susanna Kinnari

No hui, Facebookin Hämeenlinnan politiikka -ryhmässä on valtaisa keskusteluketju, arvatkaa mistä? Mahdollisesta sateenkaariliputuksesta Hämeenlinnan kaupungin kiinteistöissä.

Tämä on sinänsä kiintoisaa, sillä asiasta ei ole tehty aloitetta paitsi tällä palstalla. Sen sijaan vasta-aloite liputuksen torjumiseksi on jo tehty.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on saanut aiheesta mm. seuraavanlaista palautetta:

“Pidäkin huoli siitä, ettei hinttien eikä lepakoiden lippuja eikä viirejä tulla liehuttelemaan kaupungin virastojen eikä laitosten tangoissa. Jos niitä ilmestyy, ne tullaan repimään alas. Myös Raatihuoneen seinällä oleva HPK:n mainosrätti on poistettava.”

Ehkä maassamme on vielä tehtävä tasa-arvotyötä.

Turja täsmensi kantaansa

Perussuomalaisvaltuutettu Teppo Turjahan teki aloitteen, ettei Raatihuoneen katolla olevassa lippusalossa saisi liehua kuin isänmaallinen Suomen siniristilippu.

Allekirjoittaneen soitettua hänelle hän halusi täsmentää aloitettaan:

“Olen valmis näkemään siellä minkä tahansa muun lipun, jonka alle kaikkien hämeenlinnalaisten on helppo asettua, kuten Hämeenlinnan viirin, mutta pride-lippu ei ole meidän kaikkien asia. Minulla on homotuttavia ja -ystäviä, eikä minulla ole heidän suuntautumistaan vastaan yhtään mitään, mutta ymmärtääkseni ei ole kaupungin etu, että markkinoidaan seksuaalivähemmistön asiaa”.

 

Teppo Turjan mielipidekirjoitus: Ajatus sateenkaarilipusta Raatihuoneen katolla on pöyristyttävä (16.4.2019)

HPK-liputus ok

Vapputorilla liikkui sitkeästi myös huhu, että Turja olisi mielensä pahoittanut Raatihuoneen kyljessä olevasta HPK:n räväkästä finaalilakanasta ja yrittänyt kieltää senkin.

“En missään tapauksessa ole pahoittanut mieltäni. Se on ihan virhetulkinta. Näkemys on pantu suuhuni ihan pahuuttaan. HPK:han on niin voimakkaasti hämeenlinnalaisia yhdistävä asia, että sitä voidaan tällä tavalla huomioida ja muistaa”, Turja totesi.

Kantolan tapahtumapuiston megakonserttien mainoslakanoista Turjalla on ristiriitaiset tunteet. “Rehellisesti sanottuna ovat ne vähän vaivanneet. Markkinointimielessä ne ovat ihan okei.”

 

Lue myös: Onko oranssiviiri vieraan vallan tunnus? (27.4.2019)

Lue myös: Katso video: Raju tuuli riepotteli HPK-lakanan alas Raatihuoneen seinustalta (3.5.2019)

 

 

 

 

 

 

Menot