fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Lyseon koulun mopoautoilijoilla on tuhannen askeleen taival parkkipaikalta opinahjoon

Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Mautoja ja mönkijöitä ei viime viikolla lyseon korttelissa näkynyt. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Lyseon koululaisten kulkuneuvoille on varattu kelvollisesti tilaa Verkatehtaalta, kunhan opinahjoon saapuu pyörällä tai muulla kaksipyöräisellä kulkuneuvolla.

Nykyään suosituille mopoautoille ja traktorimönkijöille ei sen sijaan ole osoitettu ruutuakaan. Mautoilijoiden (eli mopoautoilijoiden) pysäköinti on järjestetty Lyseon lisärakennuksen pihamaalle, eli melko tarkalleen kilometrin päähän Verkatehtaalta.

Koulun rehtorin Pasi Seilan korviin ei ole kantautunut järjestelystä suurempia mutinoita. Koululaisille matka ei ole Seilan mukaan matka eikä mikään. Miettikääpä vastaavaa tilannetta aikuisille autoilijoille tai pendelöijille – millainen äläkkä syntyykään, jos farmarilla ei pääse mielellään ovelle tai edes lähelle.

 

Antti kävi kokeeksi lönköttelemässä Lyseon ja Verkatehtaan välin kevyttä hölkkävauhtia eli suurin piirtein samaa tahtia kuin aamu-uninen ja hieman myöhässä oleva teini joutuu matkan harppomaan.

Urheilukellon mukaan askelia kertyi 1 042. Pieni aamureippailu marraskuun raikkaudessa karistaa varmasti unihiekat silmistä ennen oppitunteja!

Siitä ei tosin ole takeita, että kaikki nelipyöräisellä ajavat pysäköisivät osoitettuun paikkaan.

Kun Hämeen Sanomien kuvaaja kävi katsastamassa Lyseon tontilla viime viikolla, parkkipaikoilta ei löytynyt ainuttakaan mautoa tai mönkijää.

 

Seila toteaa, että oppilaat saavat pysäköidä sinne, mistä paikan löytävät aivan kuten kaikki muutkin. Maksulliset paikat ovat yksi vaihtoehto. Myös Verkatehdasta vastapäätä olevan pääterveysaseman kiekkopaikat ovat laajasti muidenkin kuin terkkarin asiakkaiden suosiossa.

– Jotkut ovat tuohtuneet mopoautoista terveysaseman parkissa, mutta koulu ei voi kieltää oppilaita pysäköimästä mihin haluavat. Teinit ovat melko luovia ja ehkä nokkelampiakin kuin aikuiset paikkojen löytämisessä, näin olen kuullut.

Mielenkiintoista kyllä, kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti kirjata kaupungin ensi vuoden talousarvioon lyseolaisten pysäköintiasian.

Kun kaupunginhallitus päätti rautatieaseman niin sanotun hiekkaparkin muuttamisesta pysäköintimaksuttomaksi (joskin vuosimaksulliseksi), tuli samaan yhteyteen maininta, että “lyseon koululaisia kannustetaan myös käyttämään tätä pysäköintipaikkana, jotta hillitään Viipurintien terveysaseman pysäköintialueella tapahtuvaa pysäköintiä, joka ei ole muutenkaan sallittua”. HäSa

Lue myös: Näin Lyseon arki alkoi koululle räätälöidyssä talossa: Oppilaiden vireyttä ruokitaan älyvalaistuksella ja luokissa on seinät (25.10.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menot