Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Metallica viihtyi ja viihdytti Hammenlinassa, kukahan täällä esiintyy seuraavaksi?

James Hetfield ja Kirk Hammett esiintyivät hyväntuulisina. Kuva: Pekka Rautiainen
James Hetfield ja Kirk Hammett esiintyivät hyväntuulisina. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinna, Hämpton, Hämylinna – kuten tiedetään rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tiistaina kaupungissa piipahtanut Metallica nimesi kaupungin vielä uudemman kerran.

Muuten niin kovin tyylikkäässä keikkaposterissa (joka löytyy muun muassa bändin viralliselta Instagram-tililtä) kaupunki on saanut nimekseen Hammenlina.

Suomen kieli on tunnetusti vaikea kieli, mutta luulisi bändin taustavoimien tarkistavan edes esiintymiskaupunkien kirjoitusasut – etenkin, kun nähdään niin paljon vaivaa, että bändi veti lavalla yhden biisin selvällä suomen kielellä.

Biisi oli tietenkin Popedan Pitkä kuuma kesä.

– Olihan se hieno veto Metallicalta tempaista Kuuma kesä. (…) Hienoin veto oli kuitenkin se, että se antoi Hope ry:lle 55 000 rahaa, Mustajärvi kiitteli julkaisemallaan Instagram-videolla.

Hieno veto on myös bändin virallisella Youtube-kanavallaan julkaisema kiitosvideo. Se johdattaa katsojan kauniiden kaupunkimaisemien kautta keikkapaikalle sekä tapahtumapäivän iltaan. Torstai-iltaan mennessä videolla oli jo reilut 77 300 katselukertaa.

 

 

 

Ambulanssillakin oli asiaa tapahtumapuistoon.

 

Mutta mitä seuraavaksi?

Nyt jäädään jännityksellä odottamaan, mikä pumppu Kantolaan saadaan seuraavaksi. Toivottavaa tietysti on, kesä 2020 on Kantolassa konserttikesä eikä välikesä.

Linnan Kehityksen tapahtumapalveluista vastaava asiantuntija Juuso Nieminen on ensi kesän tapahtumatarjonnasta vielä vaitonainen.

– Mehän pystymme julkistamaan asiat vasta, kun tapahtumanjärjestäjät tekevät omat julkistuksensa, Nieminen muistuttaa.

Kiinnostusta Niemisen mukaan on kuitenkin ollut. Sitä, onko jotain jo lyöty lukkoon, Nieminen ei kerro. Keskusteltuja on kuitenkin käyty.

 

Screeninapinaa ja pissaturismia

Tapahtumapuisto on osoittanut jo aiempina vuosina toimivansa oivallisesti massatapahtumien areenana, ja järjestelyt toimivat nytkin.

Napinaa aiheutti ennen keikkaa lähinnä esiintymislavan screenit. Kirkkaalla päivänvalolla screeneille heijastettu kuva jäi arvailujen varaan, sillä taustarakennelmien ristikot paistoivat läpi. Mitä pidemmälle ilta ehti ja hämärtyi, sitä paremmin kankaat alkoivat välittää kuvaa.

Hätäisimmät saivat harmaita hiuksia myös keikan päätyttyä, sillä 55 000 konserttivieraan aiheutti melkoisen tulpan koko Kantolan alueelle. Hienoa oli sen sijaan se, miten sopuisana ja hiljaisena ihmisvirta valui kohti kaupunkia ja pysäköintialueita.

Kantolassa työskentelevien ja asuvien kannalta on mukavaa, että taivas roiskautti sateet konsertin jälkeisenä päivänä.

Moni oli pantannut sitä niin sanottua ykköshätää niin pitkään, että etenkin Vanajantien varren pitkät ja matalat tiilirakennukset näyttivät saavan osansa.

 

 

 

Päivän lehti

20.1.2020