fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Nurkanvaltaaja Tuunanen HPK:ssa

HPK Liiga -yhtiön yhtiökokoukseen ilmestyi 1980-luvulta tuttu yhtiökokousaktivisti. Nurkanvaltaaja Taito Tuunanen istui nurkkapöydässä ja teki asiantuntevasti muistiinpanoja kokouspapereihinsa.

HPK-fanien ei tarvitse pelästyä valtausta. Tuunanen ei edes yrittänyt edes nurkata HPK:ta. 

Tuunasen väkeä ei ajettu hallitukseen, johon valittiin entiset jäsenet ja yksi uusi. Tuunanen ei tehnyt omia esityksiä vaan kuunteli tarkasti kokouksen puheenvuoroja ja keskustelua pöydässä.

HPK:n omistus on sitä paitsi vahvasti betonoitu HPK Edustusjääkiekko -yhdistykselle, HPK Juniorijääkiekolle ja parille maakunnan omalle keskisuurelle yhtiölle. 

Edustusjääkiekko ja nämä yritykset saavat nimittää myös edustajansa nimitysvaliokuntaan, joka valmistelee seuraavan yhtiökokouksen valinnat.

Useiden omistaja

Tuunasen rinnassa kiilteli HPK:n omistajapinssi. Hän oli 800 muun tapaan ostanut osakkeita julkisesta osakeannista.

Hänellä on kokemusta SM-liigaseuran omistamisesta. Hän oli Jokerien merkittävä osakas ennen kuin omistus myytiin Hjallis Harkimolle. Näistä nurkkauksista syntyi ilmeisesti vain tuntuvia tappioita.

Onko Taito Tuunanen muuttanut Hämeenlinnaan? Onko hänestä tullut HPK-fani? Tuunasella itsellään on selkeä syy, miksi hän osti HPK:n osakkeita.

– Olen ostanut kaikkien SM-liigaseurojen osakkeita, joita on ollut kaupan.

Jätepisteelle paikka

Hauhon kirkonkylällä on harmiteltu vuodenvaihteesta alkaen sitä, että pakkausjäte on pitänyt kuljettaa vähintäänkin Eteläisiin tai Alvettulaan.

Vanhaan keräyspisteeseen kirpputori Aupan takapihalle on voinut viedä enää paperia. Sinne on kuitenkin kuskattu jos jonkinlaista jätettä ja se näyttää useimmiten kaamealta.

Nyt on kuitenkin luvassa parempaa. Rinki oy:n aluepäällikkö Jari Koivunen kertoo, että muutaman viikon kuluessa keräyspiste saadaan pystyyn ABC:n kylmäasemalle 12-tien ja Hauhontien kulmaukseen.

– Olemme harkinneet viittä eri paikkaa, mutta kaikissa on ollut jokin ongelma. Joko tontin omistaja ei ole antanut lupaa tai alue on ollut liian ahdas, kuten kaupungin ehdottama linja-autoaseman tienoo.

Nyt keräyspistettä tehdään vauhdilla kylmäaseman kulmille.

– S-ryhmä antoi sille maa-alueen. Sinne tulee keräyspiste pahville, paperille, lasille, metallille ja muoville.

Nyhtökauraa

Nyhtökaura on päivän sana. Se on niin suosittua, että se on lähes aina lopussa kaupasta.

Hämeenlinnan Raatihuoneella toimiva pitopalvelu Maunviljelijät oli kuitenkin onnistunut sitä jostain hommaamaan.

Kaupunginvaltuutettu Päivi Sieppi (vihr.) oli päässyt maistelemaan ja kehui kovasti – sekä ajatuksesta kotimaisen proteiinipommin tarjoamisesta että hyvästä mausta.

Maunviljelijöiden keittiömestari Pirjo Päivärinta osaakin taikoa sellaiset pöperöt, että harvoin muualta saa yhtä hyvää.

Menot