fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Nyt loppuu vinoilu vinoparkista! Torin reunan vaaranpaikat muutetaan Hallituskadun suuntaisiksi ruuduiksi

Kaupunki haluaa turvallisuutta ja selkeyttä sakkojen sijaan.
Torin reunan parkkipaikalta ei kohta tarvitse enää peruutella isolla riskillä. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Vihdoin tulee selkeys Hallituskadun vinoparkkiin!

Tällä viikolla on kaupungin yhdyskuntarakenteen suunnittelussa päätetty, että torin kohdalla oleva vinopysäköinti muutetaan kadun suuntaiseksi pysäköinniksi. Samalla poistetaan hämmennystä aiheuttanut lisäkilpi, joka sallii pysäköinnin vain henkilöautolla.

Muutoksen on tarkoitus tapahtua tänä kesänä, mutta tarkempi aikataulu riippuu kunnossapitovastaavien kiireistä ja liikennemerkkivarannosta.

Muutoksen perusteluna on selkeyden lisäksi liikenneturvallisuuden parantaminen. Vinoruuduistahan on nykyisellään turkasen hankala peruuttaa riskittä kadulle, etenkin jos vieressä on isompi auto, joka estää näkyvyyden Hallituskadulle kirkon suuntaan.

Nyt uudistus hoidetaan nopsaan liikenteenohjauksella, mutta torin kohdan liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä on tarkoitus parantaa edelleen ensi vuonna, kunhan Sibeliuksenkadun pyörätien rakentaminen pääsee käyntiin.

Pyörätiesuunnitelmasta on muuten tulossa mielenkiintoinen yleisötilaisuus (tietenkin Teams-yhteyden välityksellä netissä) 10. kesäkuuta.

Lisäkilpeä on tulkittu väärin

Vinoparkissa jaellut pysäköintisakot ovat aiheuttaneet melkoista metakkaa. Kohta ei tarvitse kinata siitä, tarkoittaako henkilöauton kuva lisäkilvessä niitä autoja, joita saa kuljettaa henkilöautokortilla vai onko se kategorinen pakupysäköinnin kielto.

Pysäköinninvalvonta on monta kertaa esittänyt kaupungin pysäköintityöryhmälle, että vinoparkki muutettaisiin kadun suuntaiseksi.

Erinomaista, että nyt on huomattu, kuinka kevyellä muutoksella tilanne selkeytyy – vaikka ihan lopullista versiota vielä jäätäisiinkin odottelemaan. Tämä on sitä todellista, paljon puhuttua ketteryyttä.

Paikkoja ei katoa monta

Uuteen liikenteenohjaussuunnitelmaan on nyt piirretty kahdeksan kadun suuntaista paikkaa, mutta lopullinen määrä varmistuu vasta paikkoja tarkkaan mitattaessa ja merkittäessä.

Nythän parkkiruutuja ei ole merkitty. Siksi vinoparkkiin on mahtunut hiukan enemmän autoja, kuin jos paikat olisi merkattu tismalleen virallisen parkkipaikkakoon mukaan.

Isoa äläkkää ei kuitenkaan kannata nostaa, että taas viedään parkkipaikkoja keskustasta, sillä ei niitä paria enempää katoa. Takseillekin jää lähimmäksi Sibeliuksenkatua yhä muutama paikka. Häsa

Menot