Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Nyt on papoilla saumat! Meiju Suvaksen tähdittämä Mummodisko uimahallille

Uimahallin liikuntasalissa järjestettävä Mummodisko saanee aikaan hiukan erilaista vipinää kuin salin juoksumatot. Arkistokuva: Ville-Veikko Kaakinen

Maaliskuussa tulee virsuun vipinää, kun pitkän uran tehnyt iskelmätähti Meiju Suvas saapuu Hämeenlinnan uimahallin liikuntasaliin mummodiskoon.

Vaikkei Meiju mikään mummoikäinen vielä ole, täytti hiljattain vasta 61.

Maksuttomassa diskossa jytistellään Kansainvälisellä aivoviikolla tiistaina 10. maaliskuuta kello 13–15. Pappojenkin kannattaa panna päivämäärä ja aika kalenteriin.

Nimittäin kun Mummodiskoja on järjestetty Helsingin legendaarisella keikkapaikalla, Tavastialla, ovat meneväiset mummot jääneet toivomaan yhtä asiaa: lisää pappoja diskoon!

Tuollainen tieto löytyy eläkeyhtiö Ilmarisen nettisivuilta.

Ehkäpä Meiju räväyttää Hämeenlinnassa myös platinalevyn verran myyneen biisin Seksikkäin jäbä (2013). Kappaleella myös esiintyneet Teflon Brothers ja Stig eivät tiettävästi saavu paikalle. Sen parempi paikallisille papoille.

Titanicin kuorosta se kaikki alkoi

Meiju Suvas on kiertänyt Kanta-Hämeessäkin keikoilla ahkeraan vuodesta 1981. Välillä hän on ollut vauvalomalla.

Kuka muistaa, että hän oli vuonna 1981 laulamassa taustoja euroviisukarsinnoissa Frederikin Titanicissa? Kuten oli myös muuan Kaija Koo. Suvas teki pari kesäkiertuettakin Reetun kyydissä.

Mummodisko on oiva osoitus siitä, kuinka Hämeenlinnan kaupungin minipilotti-avustuksia kannattaa hakea. Kaupungin kulttuuripäällikkö on myöntänyt Kanta-Hämeen muistiyhdistykselle 400 euroa diskon järjestämiseen.

Mukana ovat myös Kanta-Hämeen muistiluotsi, Hämeen Setlementin senioriklovnit, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja Mummodisko ry.

 

 

 

 

Menot