fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Olli-Poika Parviaiselle tilattiin sähköauto, jonka merkkisiä ei vielä juurikaan kaduilla näy

Hämeenlinnan kaupunginjohtajien entinen virka-auto (kuvassa) on nyt Olli-Poika Parviaisen työsuhdeautona. Ensi vuoden alkupuolella menopeli vaihtuu Volvon ja kiinalaisen Geelyn omistamaan merkkiin. Arkistokuva: Riku Hasari / HäSa

Hämeenlinna on tilannut kaupunginjohtajalleen Olli-Poika Parviaiselle työsuhdeautoksi Polestar 2 -sähköauton, eli ruotsinteslan.

Polestarin omistaa kiinalaisen Geelyn ohella Volvo Cars. Tiettyä jatkumoa tuossa on, sillä nyt Parviainen ajaa Volvolla, entisellä kaupunginjohtajien virka-autolla. Kaupungin ensi vuoden budjetistahan virka-auto karsittiin pois.

Auto rahoitetaan leasing-sopimuksella. Vaikka mistään karvalakkisähköautomallista ei olekaan kyse, tulee Polestarin hankinta edullisemmaksi kuin kaupunginjohtajasopimuksessa määritelty vapaan autoedun maksimiarvo (1 200 e/kk).

Auton rahoitushinta varusteineen on 62 653 euroa, ja sopimusaika on viisi vuotta.

Vaikka Polestaria on viime aikoina markkinoitu näkyvästi, on se vielä varsin harvinainen menopeli. Valmistaja on kertonut toimittaneensa viime vuonna maailmanlaajuisesti noin 10 000 autoa.

Pole star on yksi Pohjantähden englanninkielisistä käännöksistä. Arvatkaas, onko Parviaisen auto vakuutettu paikallisessa Pohjantähdessä.

Väärin. Ifissä on.

 

 

 

Menot