fbpx
Kanta-Häme

Radan ja tien päällä riittäisi tilaa uudelle hallille

Jos ei tila riitä puunlastauspaikalla, aina voi rakentaa radan päälle niin kuin Mansessa tehdään, jäähalliareenan nimittäin.

Tieto siitä, että Ritariareena olisi tulossa tiensä päähän, herättää somessa suuria epäilyjä.

Eräs Hämeenlinnan kirjettä usein avustava “syvä kurkku” näkee yhteyden Heikki Hietaseen. Heti, kun hänestä tuli MM-kisojen pääsihteeri, Hämeenlinnaan ryhdyttiin puuhaamaan uutta jäähallia.

Nyt on helppo sanoa, että huomattavan järkevää olisi ollut aikanaan keskittää useimmat liikuntapaikat toistensa tuntumaan.

Miten kätevää olisi, jos jäähallit, uimahalli ja Elenia-areena olisivat samalla alueella. Jälkikäteen on kuitenkin aina helppo olla viisas.

 

Valtio pitää kiinni omastaan

Jo nyt on esitetty ajatus, että uusi monitoimiareena voisi nousta radan varteen (Kaupunkiuutiset 13.10.) niille haminoille, joille soviteltiin sairaalaa vielä vuosi sitten.

Sairaalalle paikka olisi ollut mitä parhain, vaikka siitä kapeakatseiset some- ja muilla palstoilla räkyttivätkin. Harmi, ettei neuvotteluaikataulussa ollut enemmän aikaa.

Tuolloin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo vakuutti jatkavansa neuvotteluja Liikenneviraston ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Sopiva puunlastauspaikka oli jo silloin tiedossa Janakkalassa ja on siellä edelleenkin. Valtion virastojen on vain äärimmäisen vaikea luopua omastaan, edes rahasta.

Ehkäpä neuvottelut ovat edenneet nyt niin, että sairaalan sijasta radan varteen saadaankin monitoimiareena.

Toinen yhtä päräyttävä tontti olisi moottoritien päällä. Goodmanin tontti ikään kuin odottaa jatkoa pohjoisen suuntaan. HäSa

 

 

 

 

 

 

.

Menot