fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Rautatieaseman tienoollehan jäi ilmaisia parkkipaikkoja!

Kaupungin "asemanseudun kartassa" ainoat rajoittamattomat paikat sijaitsevat Vanajanrannassa, jota myös Aurinkorannaksi on kutsuttu.
Vanajanrannassa on kaksi tällaista parkkipaikkaa, joille pysäköinti on - ainakin vielä toistaiseksi - täysin rajoittamatonta ja ilmaista. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaupungin linjaus rautatieaseman tienoon pysäköinnin muuttamisesta maksulliseksi jaksaa kiehuttaa hämeenlinnalaisten sappea.

Sosiaalisessa mediassa moni kuntapoliitikkokin on liittynyt kuoroon ja moittinut päätöksiä hölmöiksi.

Mutta löytyypä kilometrin säteeltä asemasta maksutontakin pysäköintiä, kun tarkkaan etsii.

Kaupungin nettisivuillaan julkaisemassa kartassa “asemanseudun pysäköinnistä” loistaa vihreänä kaksi pientä plänttiä, selitystekstinä “rajoittamaton”.

Nuo aarteet sijaitsevat Vajanrannan rannassa, Vanajanrannankadun päässä. (Joissakin kartoissa kadun nimi tosin on Vanajanrannankuja.)

Lokakuussa avautuva Asemanrannan pysäköintitalo Pööli oli tässä hiljattain jo täynnä – opastaulun mukaan. Kuvat: Veli-Matti Virtanen

Vaikka äkkiseltään luulisi, nuo vapaasti käytössä olevat, useat kymmenet parkkiruudut eivät kuulu viereisten talojen asukkaille. Ne on alun perin tarkoitettu veneilijöiden käyttöön.

Asemakaavassa on varaus myös Vanajanrannan mahdolliselle liiketoiminnalle. Toinen parkkialue on tehty sitäkin ajatellen.

Kun veneilykausi taitaa jo olla innokkaimmillakin pursereilla ohi, on ihan mahdollista, että nuo piilopaikat täyttyvät jo tänä syksynä maksumuutosten pillastuttamien pendelöijien biileistä.

Kaupungin suunnittelupuolelta kuiskitaankin jo, että Vanajanrannan villit ja vapaat paikat voivat vielä nousta niin sanotusti tarkastelun kohteiksi.

Aseman seudun pysäköintimuutoksethan toteutetaan vaiheittain niin, että lokakuun loppuun mennessä kaikki uusien järjestelyjen mukaiset merkit ovat maastossa. Tarkkana saa olla, tai rapsahtaa lappu tuulilasiin. HäSa

Menot