fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Riittääkö muovinauha Mellakka-aidaksi? Linnanpuiston naapureiden mielipiteitä tapahtumajärjestelyistä kaivataan

Linnanpuiston ympäristössä väkijoukkoja ohjaillaan punavalkealla muovinauhalla. Kuva: Jani Suhonen

Lehden lukija soitti toimitukseen ja kummasteli perjantaina alkaneiden Mellakka-festivaalien järjestelyjä Linnanpuiston naapurustossa.

Lukijan mukaan vielä takavuosina puistossa pidettyjen festivaalien kävijämassoja johdatettiin naapuruston talojen ohitse hyvinkin järeillä aidoilla ja järjestyksenvalvojat pitivät huolta, etteivät talojen pihat muutu pop up parkkipaikoiksi ja ulkokäymälöiksi.

Tänä vuonna aitoja näyttäisi löytyvän vain itse tapahtuma-alueen ympäriltä, arvatenkin lipunmyynnin tehostamiseksi. Pihojen suojaksi on viritetty vain tuulessa liehuvaa punavalkoista muovinauhaa ja porttien luona on kylttejä muistuttamassa yksityisaluieista.

Optimisti haluaisi uskoa, että festivaalikävijät ovat muutamassa vuodessa tulleet niin sivistyneiksi, että tämän kummemmille rajoituksille ei ole tarvetta. Mutta realismia taitaa olla, että kun festivaalien yöllä päättyessä vessahätä on suurin, ei minkään värinen muovinauha pidättele lähintä pusikkoa tai talon kivijalkaa etsivää yleisöä.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen

Talojen porteille on jätetty muistutukset yksityisalueista. Kuva: Jani Suhonen

Sana on vapaa – kerro, miten festarit pitäisi järjestää

Linnanpuiston suurtapahtumat ovat jakaneet hämeenlinnalaisten mielipiteitä rankasti. Toisaalta kiitellään niiden kaupunkiin tuomaa eloa (ja rahaa!), toiset taas toivottavat kaikki tällaiset tapahtumat hornantuuttiin normaalia elämää häiritsemästä.

Kun elokuiset iskelmäfestivaalit peruttiin, on nyt käynnissä oleva Mellakka Linnanpuiston tämän kesän toinen ja viimeinen jättifestivaali. Ensimmäinen oli Wanaja aiemmin kesällä.

Nyt kaipaisimmekin festivaalien naapurien perusteltuja kommentteja siitä, miten näiden tapahtumien haittoja saataisiin minimoitua. Mitä järjestäjien pitäisi tehdä toisin? Tulisiko kaupungin lupaehdoissa ottaa jotain uutta huomioon? Miten liikenne pitäisi järjestää?

Lehden mielipideosastolla ja tekstaripalstalla on hyvin tilaa asiallisille kommenteille, ja palautekaavakettakin saa käyttää. Nyt ei kaivata naljailua musiikkimausta tai festarikävijöiden ulkoasusta. Eikä kaikkien kesätapahtumien siirtäminen Kantolaankaan taida olla realismia, eli nekin kommentit voi jättää itselleen.

Miten siis Linnanpuiston  tapahtumista voitaisiin tehdä kaikille parempia?

 

 

 

 

 

 

Menot